Ludovic Orban este unul dintre cei mai experimentați politicieni români. După ce a condus PNL în perioada 2017- 2021, fiind înlocuit la șefia partidului de Florin Cîțu, Ludovic Orban a demisionat împreună cu un grup de liberali și a creat formațiunea Forța Dreptei.

Citește și: VIDEO Moftul lui Klaus Iohannis: vilă cu teren de golf. Mihai Tudose și Viorica Dăncilă neagă că ar fi aprobat dorința președintelui

Printre funcțiile pe care Ludovic Orban le-a deținut de-a lungul anilor s-au numărat cele de viceprimar al Capitalei (2004- 2007), ministru al Transporturilor (2007- 2008), vicepreședinte și președinte al Camerei Deputaților, dar și premier al României (2019- 2020).

La ce avere a ajuns Ludovic Orban în 2024

Potrivit Declarației sale de avere completate în iunie 2024, Ludovic Orban deține împreună cu soția sa o casă de 200 m2 în localitatea Dobroești, județul Ilfov, și conduce o mașină Volkwagen cu o vechime de 17 ani. 

La capitolul depozite bancare, Ludovic Orban are trei depozite în euro și unul în lei, la trei instituții bancare diferite.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Zeci de șoferi și-au găsit mașinile vandalizate într-o parcare din Capitală. Un necunoscut le-a scrijelit pe capote același mesaj- antena3.ro

Citeste si: Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case- wowbiz.ro

În total, economiile lui Orban din bănci se ridică la valoarea de 55.359 lei și 42.133 euro.

Veniturile obținute anul trecut de Ludovic Orban în calitate de deputat s-au ridicat la valoarea totală de 131.412 lei.  

Ludovic Orban a anunțat că vrea să candideze pentru funcția de președinte al României

Liderul Forței Dreptei a anunțat în septembrie 2024 că va intra în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024. 

„Astăzi, îi anunț pe cetățenii României că am luat decizia de a intra în competiția pentru alegerea președintelui României. Am luat decizia de a candida la funcția de președinte pentru că o consider o obligație morală pe care o am față de cetățenii români și un gest de responsabilitate față de viitorul României”, a anunțat Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

El și-a motivat candidatura prin experiența politică pe care o are și prin voinţa de a îndrepta România într-o direcţie corectă.  

”Candidez pentru că o consider o obligaţie morală faţă de ţara mea, pentru că ştiu că am calităţile necesare, pregătirea necesară, experienţa necesară şi voinţa necesară pentru a îndrepta România într-o direcţie corectă şi pentru a îndrepta din lucrurile care nu funcţionează bine în România”, a spus Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si