Mugur Isărescu se află în fruntea BNR din 1990 și conduce de atunci Consiliul de Administrație al băncii centrale, cu o singură pauză de un an, în anul 2000, când a fost premier al României.

Citește și: Guvernatorul BNR anunță o nouă creștere a inflației. Mugur Isărescu: „Ne așteptăm sa fie din nou peste 5%”

Pe lângă guvernatorul Mugur Isărescu, noul Consiliu de Administrație al BNR, ales pentru patru ani, este format din Leonardo Badea, vicepreședinte CA și prim-viceguvernator BNR, Florin Georgescu, Cosmin Ștefan Marinescu, Alma Roberta Anastase, Csaba Balint, Alexandru Nazare, Cristian Popa

și Aura Gabriela Socol.

Media de vârstă a viitorului Consiliu de Administrație al BNR, votat recent în Parlament este cea mai scăzută din istorie – de 50 de ani. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

Citeste si: Explozibilul care l-a ucis pe Ioan Crișan era militar. Frizerul care ar confecționat detonatorul a dat informații prețioase- wowbiz.ro

"Asistăm la o tranziție, de la generația mai în vârstă spre generații mai tinere. Procesul a început din 2019, de la fostul Consiliu, continuă cu aceste propuneri și în final cred că BNR va fi condusă de o generație mai tânără decât cea din prezent”, a spus Mugur Isărescu în deschiderea audierilor pentru un nou mandat.

La ce salariu a ajuns Mugur Isărescu în 2024

Salariul de guvernator al BNR este de 56.118 lei pe lună, plus indemnizația de membru al Consiliului de administrație de 24.295 lei.

În total, Mugur Isărescu încasează 80.413 lei net/lună (16.200 euro), bani la care se adaugă și alte beneficii.

Ce salariu încasează Mugur Isărescu, după ce a obținut un nou mandat de șef BNR

Ce salariu încasează Mugur Isărescu, după ce a obținut un nou mandat de șef BNR

[Sursa foto: Profimedia]

Mugur Isărescu a obținut un nou mandat de șef BNR

Mugur Isărescu ar putea încheia la 80 de ani cel mai lung mandat de șef al Băncii Naționale din istorie.

Nu doar salariul lunar este atractiv la BNR, ci toți directorii din bancă primesc anual şi alte venituri, după cum urmează:

Prima de vacanță – 100% din salariul net lunar; Alte drepturi bănești în cuantum 1,8 salarii nete lunare; O sumă din fondul de participare a salariaţilor la profit – în funcție de cuantumul fondului constituit potrivit prevederilor art. 43 din Legea nr. 312/2004.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si