Guvernul israelian speră că dozele de rapel din vaccinul Pfizer, administrate până acum la aproximativ o treime din populaţia de 9,3 milioane de locuitori, vor preveni apariţia unui focar de varianta Delta de coronavirus în condiţia în care economia este menţinută deschisă.

Citeste si: Incidența cazurilor de Covid-19 a ajuns aproape de 9 la mia de locuitori în Timișoara. Se aplică noi restricții

Când a început campania de vaccinare cu doza 3 în Israel

După ce a început relativ rapid campania de vaccinare, în decembrie anul trecut, Israelul a fost una dintre primele ţări care a raportat că protecţia vaccinului s-a diminuat cu timpul şi a considerat că campania de rapel este sigură şi eficientă, potrivit Reuters.

Citeste si: România ar putea ajunge în scenariul Lombardiei dacă școlile devin focare de infecție. Avertisment crunt

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Israelul a început să administreze doza de rapel grupurilor de risc în iulie şi, până la sfârşitul lunii august, şi-a extins campania pentru a include orice persoană cu vârsta peste 12 ani, la cinci luni sau mai mult după cea de-a doua doză.

Număr mic ce cazuri de miocardită post-vaccin

Ministerul Sănătăţii din Israel a identificat mai puţin de 10 cazuri de miocardită în urma administrării celei de-a treia doze de vaccin Pfizer/BioNtech în rândul milioanelor de persoane care au primit doza de rapel, conform datelor publicate joi seara.

Citeste si: Rata de infectare Bucureşti, azi, 1 octombrie 2021: Incidenţa a depăşit 7 la mie

Cele nouă cazuri de miocardită (inflamaţie a muşchiului inimii) au fost raportate în rândul a patru grupe de vârstă care cuprindeau peste 1,5 milioane de persoane care au primit cea de-a treia doză de vaccin.

Bărbații, mai expuși la miocardită

Toate persoanele care au prezentat miocardită erau bărbaţi- trei cu vârste între 16 şi 29 de ani şi şase în grupa de vârstă 30-59 de ani. Opt alte posibile cazuri sunt încă examinate. Majoritatea cazurilor de miocardită sunt în general uşoare, a precizat ministerul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si