Una dintre cele mai cautate sticle de whisky, veche de 60 de ani, The Macallan Valerio Adami 1926, a fost adjudecata contra sumei record de 848.750 de lire sterline (1,1 milioane de dolari), in cadrul unei licitatii organizata de casa Bonhams, relateaza agentia Reuters, citata de News.ro. 
 
Cumparatorul este un colectionar privat din Asia care a licitat prin telefon, a anuntat casa Bonhams.
Societatea a vandut una dintre cele 12 sticle existente cu eticheta artistului italian Adami in mai, anul acesta, pentru suma de 814.091 de lire sterline.  Astfel de sticle de whisky sunt colectionate datorita raritatii lor si probabil ca nu va fi bauta, a spus Martin Green, specialist in whisky la casa de licitatii.  "Este Rolls Royce-ul whisky-urilor", a spus el.  "Cu siguranta nu stim ce se va intampla cu ea, dar oricine poate plati in jur de un milion de lire sterline pentru o sticla de whisky isi poate permite sa o si bea. Dar este un obiect frumos, aproape o piesa de muzeu", a adaugat el. 
 
Doar 24 de sticle de whisky, imbuteliat in 1986, a fost produs de Macallan, printre cele mai cunoscute distilerii din regiunea Speyside din Scotia.  Adami si Peter Blake, cunoscuti pentru ca au realizat designul copertii albumului "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band"- The Beatles, au fost angajati de companie sa creeze etichetele celor 12 sticle. 
Nu se stie cate dintre sticlele create de Adami mai exista. Una se pare ca a fost distrusa in timpul cutremurului din Japonia in 2011 si se crede ca ultima dintre ele a fost deschisa si consumata. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si