Reteta de dulceata de gutui cu nuci si scortisoara
Dulcețurile sunt cea mai simplă variantă de topping pentru clătite, înghețată, papanași sau alte deserturi. Reteta de dulceata de gutui cu nuci si scortisoara este un adevărat deliciu pe care îl poți prepara toamna.
Author: Catalina Popa miercuri 13 octombrie 2021 , 12:30
Reteta de dulceata de gutui cu nuci si scortisoara. Un lucru interesant despre dulcețuri este că servirea musafirilor cu acest desert, cu șerbet și cafea este un obicei oriental care devenise literă de lege și pentru ospitalitatea românească chiar și înainte lui Constantin Brâncoveanu.
Se pune zahărul cu apa pe foc şi se leagă un sirop dens. Se spală fructele, se dau pe râzătoare şi se pun în sirop. Se pot tăia romburi mici, care se stropesc cu zeama de la 1/2 lămâie.
Se lasă pe marginea plitei 1/4 oră, apoi se pune cratiţa pe foc viu Se parfumează cu scorţişoară, se pot fierbe câteva nuci, tocate mărunt, odată cu gutuile. în continuare se procedează ca la celelalte dulceţuri.