Rețetă dulceață de căpșuni. Perfectă pentru deserturile din zilele de vară
Rețetă dulceață de căpșuni. Sezonul căpșunelor este a sosit, iar piețele și supermarket-urile sunt pline ochi de astfel de fructe. Pe lângă numeroasele beneficii pe care le au căpșunele, acestea sunt și o alternativă gustoasă pentru dulceață.
Rețetă dulceață de căpșuni. Dacă te-ai plictisit din a mânca fructele ca atare, atunci am pregătit pentru tine o rețetă simplă și delicioasă de dulceață de căpșuni. Iată de ce vei avea nevoie!
Rețetă dulceață de căpșuni
Ingrediente:
3 kg de căpșuni
2 kg de zahăr
zeama de la 3 lămâi
Mod de preparare: Ar fi ideal să găsim căpșune cât mai mici, dar dacă nu ne descurcăm cu oricare. După ce le spălăm bine, le tăiem în două. Punem zahărul și zeama de lămâie peste ele și le lăsăm până a doua zi, timp în care mai amestecăm până la dizolvarea zahărului, dar și pentru a extrage cât mai mult suc din fructe.
În cea de-a doua zi strecurăm căpșunile, punem sucul la fiert și când a dat în clocot, turnăm peste fructele strecurate și lăsăm așa timp de jumătate de ora.
Strecurăm din nou și le punem din nou sucul la fiert până se reduce la jumătate. Adăugăm fructele în sirop și mai fierbem 15-20 de minute la foc mic pentru a păstra cât mai întregi fructele.
Pentru a verifica dacă a fiert suficient, puteți lua cu o lingură puţin gem din oala în care au fiert căpşunile și puneți pe o farfurie, iar dacă se leagă, atunci înseamnă că este numai bună de turnat în borcane sterilizate și fierbinți.