Rețetă dulceață de căpșuni. Dacă te-ai plictisit din a mânca fructele ca atare, atunci am pregătit pentru tine o rețetă simplă și delicioasă de dulceață de căpșuni. Iată de ce vei avea nevoie!

Rețetă dulceață de căpșuni

Rețetă dulceață de căpșuni. Perfectă pentru deserturile din zilele de vară

Rețetă dulceață de căpșuni. Perfectă pentru deserturile din zilele de vară

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente: 

  • 3 kg de căpșuni
  • 2 kg de zahăr
  • zeama de la 3 lămâi

 

 

Mod de preparare:  Ar fi ideal să găsim căpșune cât mai mici, dar dacă nu ne descurcăm cu oricare. După ce le spălăm bine, le tăiem în două. Punem zahărul și zeama de lămâie peste ele și le lăsăm până a doua zi, timp în care mai amestecăm până la dizolvarea zahărului, dar și pentru a extrage cât mai mult suc din fructe.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Tiramisiu de căpșuni. O rețetă delicioasă, la îndemâna oricui! Ingrediente și mod de preparare!

În cea de-a doua zi strecurăm căpșunile, punem sucul la fiert și când a dat în clocot, turnăm peste fructele strecurate și lăsăm așa timp de jumătate de ora. Strecurăm din nou și le punem din nou sucul la fiert până se reduce la jumătate. Adăugăm fructele în sirop și mai fierbem 15-20 de minute la foc mic pentru a păstra cât mai întregi fructele.

Pentru a verifica dacă a fiert suficient, puteți lua cu o lingură puţin gem din oala în care au fiert căpşunile și puneți pe o farfurie, iar dacă se leagă, atunci înseamnă că este numai bună de turnat în borcane sterilizate și fierbinți.

Citește și: Cât costă căpșunile în 2023. Un kilogram de căpșuni românești costă mai mult decât un kilogram de carne de porc

Punem capacele și le așezăm într-un pat din prosoape până se răcesc de la sine. Poftă bună!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si