Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi: Iată cât de simplu se prepară și de ce ingredientele ai nevoie
Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi: V-am pregătit o rețetă simplă și rapidă de chec. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru un chec pufos și delicios!
Author: Alina Raducu miercuri 05 octombrie 2022 , 15:14
Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi. Pentru rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care cu siguranță le ai acasă. Iată cum se prepară rețeta de chec pufos!
Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi
Checul este un desert tradițională în casele românilor. O prăjitură simplă, care nu necesită multe ingrediente.
Checul poate fi realizat și cu fructe sau diferite arome, cum ar fi lămâie, portocală sau scorțișoară.
Checul tradițional se face din aluat de bază de vanilie, împărțit în două porții. O jumătate din aluatul de bază rămâne de vanilie, iar în cealaltă jumătate se adaugă cacao.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se regătește tava de chec ungând marginile cu unt și tapetându-le cu făină sau punând foaie de copt pe fundul și marginile tăvii. După care, bate albușurile separat cu un praf de sare cu viteza medie a mixerului și terminând pe cea mai mare viteză.
Astfel, când albușurile s-au făcut spumă, se adaugă zahărul și se continuă mixarea. Într-un alt bol, gălbenușurile se presară cu puțină sare și se amestecă bine. Se adaugă esență de vanilie peste albușuri și uleiul, amestecând bine cu o spatulă. Apoi, se adaugă apoi laptele în gălbenușuri și se încorporează bine.
Se adaugă peste albușurile bătute spumă și se amestecă bine cu o spatulă și mișcări largi de jos în sus.
Din acest aluat, poți face un chec mare sau două mai mici. Se așază compoziția în tăvi cu o lingură. Așezând o lingură din compoziția albă și una din cea neagră, în mijlocul primei și se repetă până se termină aluatul. Checul se pune la cuptorul reîncins la temperatura de 190-200 de grade Celsius.
Se lasă 40 de minute în cuptor și se face testul cu scobitoarea. Dacă scobitoarea introdusă în centrul cheiului iese curată, checul este gata. Se scot din tăvi și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, se presară cu zahăr pudră și se feliază.
Se poate servi simplu, cu înghețată, cu fructe sau cu sos de vanilie ori ciocolată alături. De asemenea, poți folosi checul rămas pentru a face o budincă delicioasă.
Feliile vechi de chec se pun într-o tavă și deasupra se toarnă un amestec din ouă, lapte, zahăr și scorțișoară. Se pune la cuptor cât se evapore lichidul și se servește cald. Citeşte întreaga ştire: Chec pufos- rețetă simplă