Rețetă varză călită. Varza călită este un preparat ușor de făcut și se numără printre preferatele românilor.  Iată cum prepari cea mai delicioasă varză călită de toamnă, cu un gust aparte pentru o masă gustoasă!

O varză călită cu un gust excepțional, potrivită pentru a fi servită singură sau alături de un alt preparat, dar și pentru perioadele de post.

Rețetă varză călită

Rețetă varză călită: Este perfectă pentru această toamnă

[Sursa foto: Delicatesa.ro]

Ingrediente

  • Varză albă
  • Ardei gras
  • Ceapă albă
  • Roșii
  • Pastă de tomate
  • Ulei de floarea soarelui
  • Sare, piper, boia de ardei, cimbru, mărar- opțional

Citeste si: Secretul unui hummus delicios. Rețeta tradițională

Rețetă varză călită

Rețetă varză călită: Este perfectă pentru această toamnă

[Sursa foto: Depozitul de rețete]

Mod de preparare

Se toacă mărunt ceapa și ardeiul. Într-o tigaie adâncă sau în tuci se pune ulei iar când acesta s-a încins punem la călit ceapa și ardeiul. Puteți să puneți jumătate de pahar de apă pentru a nu pune mult ulei, așa varza va fi mai sănătoasă, fără foarte mult ulei. 

Când ceapa și ardeiul s-au călit și înmuiat se adaugă roșiile tăiate cubulețe medii.

Se amestecă și se lasă timp de 2, chiar 3 minute. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Se pune apoi pasta de tomate și puțină boia de ardei pentru cine dorește. 

Citeste si: Beneficiile și contraindicațiile gutuilor: Cine nu ar trebuie să le mănânce?

Varza se toacă nu foarte mărunt, dar nici mare și se pune peste compoziția din tigaie. Dacă nu încape toată varza deodată, puneți treptat, varza din tigaie se va lăsa și va face loc pentru restul de varză tăiată.

Focul se lasă la intensitate mică pentru ca varza să nu se lipească și se amestecă treptat. După ce adăugați toată varza amestecați bine și puneți capacul. Este foarte important ca varza să fie călită la foc moderat cu capacul pus, varza va lăsa zeama, se va aburi și nu va mai trebui să adăugați apă în timpul gătirii.

Din 10 în 10 minute ridicați capacul și amestecați cu atenție. În aproximativ 25-30 de minute varza ar trebui să fie gara, o gustați să vedeți dacă mai necesită să stea la foc moderat cu capacul deasupra și adăugați condimente precum sare, piper, mărar, cimbru sau orice alt condiment care vă place.

Opriți focul și lăsați totul timp de 10 minute fără capac să se pătrundă bine.

Citeste si: Secretele mămăligii. Cum se prepară în mod corect


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si