Reţete cu dovlecei: Cele mai delicioase mâncăruri de vară!
Reţete cu dovlecei: Dovlecelul oferă foarte mulți nutrienți, iar valorile din punct de vedere caloric sunt foarte scăzute. Dovlecelul poate fi consumat în foarte multe preparate. Iată câteva rețete pe care le puteți încerca!
Reţete cu dovlecei: Este un ingredient cu care poți crea atât feluri de mâncare de post, cât și mâncăruri mai sofisticate, pentru mese festive.
Dovlecei crocanți cu sos de iaurt
Din multitudinea de rețete cu dovlecel, dovlecelul pane este cea mai cunoscută și răspândită rețetă. Este extrem de simplă și, cu toate că nu este foarte sănătoasă, este foarte gustoasă, mai ales servită cu un sos de iaurt și usturoi.
Însă această rețetă este specială, iar asta pentru că feliuțele de dovlecel vor fi foarte crocante.
Ingrediente
2 dovlecei medii
3 linguri de făină un ou ulei pentru prăjit pesmet sare piper un iaurt grecesc
3 căței de usturoi mărar
Mod de preparare
Spală bine dovleceii, apoi taie-i în feliuțe subțiri și pune-i pe o farfurie plată, apoi presară fiecare feliuță cu sare și lasă dovleceii 10 minute la odihnit.
Într-un castron, amestecă oul cu sare și piper și bate-l bine.
Într-o farfurie întinsă, pune făina și condimentează cu sare și piper. În altă farfurie pune pesmetul. Încinge ulei într-o tigaie, cam până la jumătatea ei și lasă-l la încins. Dă fiecare feliuță de dovlecel prin făină, apoi prin ou și prin pesmet și pune-le pe toate la prăjit.
Scoate feliuțele de dovlecel pe o farfurie pe care ai pus un șervețel absorbant, ca uleiul să se scurgă.
Separat, pune într-un bol iaurtul grecesc și dă prin răzătoarea mică cei trei căței de usturoi. Adaugă sare și piper, mărar și servește dovleceii pane cu sosul de iaurt. Poftă bună!
Dacă nu vrei să îți bați capul făcând aluat de pizza în casă, poți să apelezi oricând la cel din comerț. Pentru a face propriul blat de pizza, amestecă făina, sarea, uleiul și zahărul într-un castron. Adaugă și drojdia uscată, apoi pune puțină apă caldă și începe să frămânți până obții un aluat omogen.
Mută aluatul pe masa de lucru cu puțină făină și continuă să frămânți până ce aluatul se dezlipește de mâini. Pune-l
într-un castron și unge-l cu ulei de măsline. Acoperă cu un prosop curat și lasă-l la crescut într-un loc călduț. După ce a crescut în jur de 40-50 de minute, ia o bucată din aluat și întinde-o bine pe masa de lucru pe care ai presărat făină în prealabil.
Apoi, fă sosul așa: încinge ulei într-o crăticioară, adaugă sucul de roșii și usturoiul, apoi zahărul, sarea și celelalte condimente și dă totul într-un clocot până ce sosul s-a îngroșat.
2 dovlecei mici un cățel de usturoi două linguri ulei de măsline
200 ml lapte
100 g brânză feta
100 g brânză cheddar
4 ouă
200 ml smântână lichidă o legătură de mărar
sare
piper
Mod de preparare
Pentru ca aluatul de Quiche să îți iasă, untul trebuie să fie foarte rece, așa că ai grijă să îl lași la frigider sau chiar la congelator cu puțin timp înainte de face tarta. Pune într-un castron mare făina și untul tăiat cubulețe, apoi sarea.
Începe să frămânți până ce untul se încălzește puțin, iar textura devine nisipoasă. Adaugă puțină apă rece cât să formezi un aluat. Lasă aluatul la frigider, învelit cu o folie alimentară.