Reţete cu dovlecei: Este un ingredient cu care poți crea atât feluri de mâncare de post, cât și mâncăruri mai sofisticate, pentru mese festive. 

Dovlecei crocanți cu sos de iaurt

Din multitudinea de rețete cu dovlecel, dovlecelul pane este cea mai cunoscută și răspândită rețetă. Este extrem de simplă și, cu toate că nu este foarte sănătoasă, este foarte gustoasă, mai ales servită cu un sos de iaurt și usturoi.

Însă această rețetă este specială, iar asta pentru că feliuțele de dovlecel vor fi foarte crocante.

Ingrediente

2 dovlecei medii

3 linguri de făină un ou ulei pentru prăjit pesmet sare piper un iaurt grecesc

3 căței de usturoi mărar

Mod de preparare

Spală bine dovleceii, apoi taie-i în feliuțe subțiri și pune-i pe o farfurie plată, apoi presară fiecare feliuță cu sare și lasă dovleceii 10 minute la odihnit.

Într-un castron, amestecă oul cu sare și piper și bate-l bine.

Citeste si: Castraveți murați de vară. Câte zile trebuie să îi ții la soare. Ingredientul secret

Într-o farfurie întinsă, pune făina și condimentează cu sare și piper. În altă farfurie pune pesmetul. 
Încinge ulei într-o tigaie, cam până la jumătatea ei și lasă-l la încins. Dă fiecare feliuță de dovlecel prin făină, apoi prin ou și prin pesmet și pune-le pe toate la prăjit.

Scoate feliuțele de dovlecel pe o farfurie pe care ai pus un șervețel absorbant, ca uleiul să se scurgă. 

Separat, pune într-un bol iaurtul grecesc și dă prin răzătoarea mică cei trei căței de usturoi. Adaugă sare și piper, mărar și servește dovleceii pane cu sosul de iaurt. Poftă bună!

Pizza mediteraneană cu dovlecel

Ingrediente

Pentru blat: 300 g făină

Citeste si: Mâncare de mazăre nouă. O rețetă delicioasă la început de vară

3 linguri ulei de măsline o linguriță zahăr

10 g drojdie uscată un praf de sare

Pentru sos: 300 ml suc de roșii o linguriță ulei de măsline

2 căței de usturoi sare 1/4 linguriță de zahăr busuioc proaspăt

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru topping: un dovlecel mediu

brânză feta

brânză

mozarella

roșii uscate

măsline

mărar uscat

oregano uscat

Mod de preparare:

Dacă nu vrei să îți bați capul făcând aluat de pizza în casă, poți să apelezi oricând la cel din comerț. Pentru a face propriul blat de pizza, amestecă făina, sarea, uleiul și zahărul într-un castron. Adaugă și drojdia uscată, apoi pune puțină apă caldă și începe să frămânți până obții un aluat omogen.

Mută aluatul pe masa de lucru cu puțină făină și continuă să frămânți până ce aluatul se dezlipește de mâini. Pune-l

într-un castron și unge-l cu ulei de măsline. Acoperă cu un prosop curat și lasă-l la crescut într-un loc călduț.  După ce a crescut în jur de 40-50 de minute, ia o bucată din aluat și întinde-o bine pe masa de lucru pe care ai presărat făină în prealabil. 

Apoi, fă sosul așa: încinge ulei într-o crăticioară, adaugă sucul de roșii și usturoiul, apoi zahărul, sarea și celelalte condimente și dă totul într-un clocot până ce sosul s-a îngroșat. 

Quiche cu dovlecel 

Ingrediente

Pentru aluat: 200 g făină

125 g unt un praf de sare

3-4 linguri de apă rece

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Pentru umplutură:

2 dovlecei mici un cățel de usturoi două linguri ulei de măsline

200 ml lapte

100 g brânză feta

100 g brânză cheddar

4 ouă

200 ml smântână lichidă o legătură de mărar

sare

piper

Mod de preparare

Pentru ca aluatul de Quiche să îți iasă, untul trebuie să fie foarte rece, așa că ai grijă să îl lași la frigider sau chiar la congelator cu puțin timp înainte de face tarta. Pune într-un castron mare făina și untul tăiat cubulețe, apoi sarea.

Începe să frămânți până ce untul se încălzește puțin, iar textura devine nisipoasă. Adaugă puțină apă rece cât să formezi un aluat. Lasă aluatul la frigider, învelit cu o folie alimentară. 

Citeste si: Dieta cu lămâie. Principii, beneficii, cât poți să slăbești într-o săptămână


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si