Rețete delicioase cu carne de miel pe care să le încerci de Paște
Rețete cu carne de miel. Carnea de miel este preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Iată cele mai delicioase rețete cu carne de miel pentru masa de Paște!
Rețete cu carne de miel. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, iată câteva idei de preparate cu carne de miel care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște!
Află cum poți prepara carnea de miel la cuptor!
Ingrediente:
Citeste si: Carnea de miel din România, mai scumpă decât cea din Marea Britanie
Mod de preparare:
Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza carnea de miel cu cimbru, rozmarin, ulei de masline, jumatate ceasca de vin, ulei de masline si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se prepara un sos prin sotarea usturoiului in unt pana isi schimba culoarea.
Se toarna vinul, supa de miel si pasta de tomate, se omogenizeaza, se incorporeaza ansoa, sare, piper dupa gust.
Se scoate carnea de miel din marinata si se bagă la cuptor cu ulei de masline. Se adauga restul de marinata, putina apa si se continua fierberea. Carnea de miel se pune pe farfurie alaturi de sosul de ansoa si se serveste alaturi de garnitura de cus cus.
Ingrediente:
Citeste si: Vinerea Mare 2022: Tradiții și obiceiuri: E păcat să faci acest lucru!
Mod de preparare:
Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in felii. Cu un cutit ascutit, intepam adanc pulpa din loc in loc, pe ambele parti. In gaurile formate introducem usturoi. Ungem pulpa bine cu ulei, o frecam cu sare si piper din belsug si o asezam in tava unsa cu uleiul ramas.
Adaugam in tava vinul si apa si presaram pulpa cu cateva ace de rozmarin.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200°, pentru 90’.
Dupa primele 30 minute, scoatem tava din cuptor si intoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim si o mai lasam inca 30 de minute la cuptor dupa care o descoperim din nou, o intoarcem si adaugam in tava cartofii, care in prealabil au fost fierti intregi si apoi curatati de coaja.
Citeste si: Rețetă drob de miel pufos: La ce temperatură trebuie copt? Multă lume nu știe și face o mare greșeală
Ii rostogolim prin sosul lasat de carne, sa fie bine unsi, presaram peste ei putina sare mare si cateva ace de rozmarin, apoi acoperim dinnou tava si mai coacem inca 30’.
Descoperim tava, o introducem dinnou in cuptor si o mai lasam inca 30’ la rumenit, dar din cand in cand, deschidem cuptorul, tragem tava cu friptura putin in afara si cu o pensula, ungem pulpa cu sosul format in tava pentru o crusta frumoasa.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cand friptura este rumenita frumos, o scoatem pe un platou, aranjam de jur in prejur cartofii si ornam cu frunze proaspete de menta.
Pofta buna!
Află cum poți prepara carnea de miel la grătar!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spala bine carnea, se usuca cu un prosop uscat.
Se rade ghimbirul(o bucatica de circa jumatate de deget). Se sareaza carnea, se presara ghimbir. Intre timp se incinge gratarul. Se adauga carnea pe gratar, se intoarce din cand in cand, pe o parte si cealalta.
Friptura de miel se poate servi impreuna cu o salata integrala, cu dressing preparat in casa, fara prea multe grasimi, si putina paine integrala.
Ingrediente :
Citeste si: Se spală rufe azi, în Joia Mare? Iată ce spun preoţii!
Mod de preparare:
Se taie carnea felii de aproximativ 2 centimetri grosime. Feliile de carne obţinute se condimentează cu amestecul de mirodenii.
Se adaugă usturoiul şi uleiul de măsline şi se lasă la rece câteva ore.
Se încinde grătarul şi se lasă la rumenit.
Se poate servi cu salată verde.
Iată cum se prepară gustos carnea de miel la ceaun!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Aveți nevoie de un ceaun încăpător, de vreo 10 litri. De asemenea, vă trebuie și o lingură de lemn mare, cu care să puteți să amestecați bine ingredientele.
Spălați foarte bine carnea de miel și ștergeți-o cu un șervețel absorbant. Ca să fie pătrunsă mai bine, o puteți cresta pe alocuri cu un cuțit.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Reţetă tiramisu: Un desert special de Paşte 2022
Curățați și usturoiul și ceapa. Puneți în ceaun bucățile de carne de miel, adăugați untura, sarea, piperul, vinul și apa și lăsați totul să fiarbă, cel puțin o oră.
Dacă vedeți că scade prea mult zeama din ceaun, mai adăugați apă și vin, în cantități egale. Nu uitați că din când în când trebuie să amestecați în ceaun, ca să nu se lipească bucățile de carne.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un ceaun de 10 litri, prevăzut cu toartă şi însoţit de un linguroi de lemn impunător, se pun bucăţile de carne, untura, două căni de apă, două căni de vin şi sarea necesară. Se amestecă cu pasiune şi se fierbe aproximativ o oră pe foc potrivit de iute. Dacă lichidul scade, se completează cu vinul şi apa necesare. Nu uitaţi să amestecaţi din când în când, notează adevărul.ro
Citeste si: Misterul mielului de 15 lei- kilogram