Regiunile Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino au fost desemnate zone portocalii de către Ministerul Sănătăţii, ceea ce înseamnă că barurile şi restaurantele trebuie închise, iar localnicii nu pot părăsi zona în care locuiesc decât în situaţii de urgenţă.

Restricţiile vor fi în vigoare timp de 15 zile într-o primă fază, a informat ministerul italian, citat de Agerpres.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 14 februarie. Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Majoritatea regiunilor Italiei sunt considerate în prezent zone galbene, ceea ce înseamnă că restricţiile au fost relaxate.

Totuşi, în întreaga ţară continuă să fie în vigoare restricţii de circulaţie pe timp de noapte. Italia, una din ţările europene cel mai sever lovite de pandemia de COVID-19, a înregistrat 13.500 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Incredibil. În laboratorul din Wuhan s-au găsit cuști speciale cu lilieci pentru experimente!

Consilier al ministrului Sănătății de la Roma: Avem nevoie de un lockdown total în Italia

„Este urgent să se schimbe imediat strategia de combatere a virusului SarsCov2: este necesar un lockdown total imediat în toată Italia, care prevede și închiderea școlilor fără a aduce atingere activităților esențiale. Dar ar trebui să fie un blocaj de durată limitată”, a declarat în weekend Walter Ricciardi, consilier al ministrului Sănătății de la Roma.

În plus, „trebuie întărite urmărirea lanțului de transmitere și campania de vaccinare”. Potrivit lui Ricciardi "în acest moment activitățile care implică adunări nu sunt compatibile cu lupta împotriva pandemiei de la Covid-19 din Italia și stațiunile de schi fac parte din aceste activități. Nu ar trebui redeschise.

"Să nu uităm că varianta engleză a ajuns exact în Europa trecând pe lângă teleschiurile din Elveția”, a comentat Ricciardi.

Citeste si: Doliu în presa din România! Un jurnalist cunoscut a murit la scurt timp după vaccinarea anti-Covid

Majoritatea regiunilor Italiei sunt considerate în prezent zone galbene, ceea ce înseamnă că restricţiile au fost relaxate.

Record de infecții cu noua tulpină britanică COVID-19 în Italia

Varianta cea mai contagioasă a virusului SARS-CoV-2 identificată în sud-estul Angliei reprezintă 17,8% dintre noile contaminări în Italia, a anunţat, vineri, Ministerul Sănătăţii de la Roma.

Conform unor cercetători britanici, noua variantă de tulpină a SARS-CoV-2 este cu până la 70% mai contagioasă decât alte tulpini ale noului coronavirusului şi prezintă un risc al mortalităţii cu 30% mai mare.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Probabil că va deveni cel mai răspândit virus în Italia în lunile viitoare”, a avertizat vineri, într-un comunicat, Institutul Naţional italian al Sănătăţii.

Italia a înregistrat  92.729 de morţi din cauza covid-19  de la apariţia epidemiei în ţară, în februarie 2019.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus în Italia, a crescut la 1,68 de milioane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si