Rezultate admitere liceu 2022. Absolvenții de clasa a VIII-a și au aflat, joi, 14 iulie la ce liceu au fost repartizați.

Elevii au bifat opțiunile pentru admiterea la liceu, în funcție de media obținută la Evaluarea Națională 2022.

Astăzi, elevii pot verifica liceul la care au fost repartizați, online, accesând link-ul admitere.edu.ro, folosind codul de candidat primit în prealabil de la instituția de învățământ.

Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, începând cu cea mai bună medie. 

Astfel, viitorii liceeni pot verifica listele cu repartizarea pe fiecare județ î n parte, dar și lista locurilor care au rămas libere.

Admiterea la liceu 2022 s-a făcut pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, care contează 80% și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII, 20%.

Rezultate admiterea la liceu 2022. Ce trebuie să facă elevii care au rămas nerepartizați?

În prima etapă a admiterii la licee, peste 110 mii de elevi au fost repartizați, iar 6.852 au rămas nerepartizaț i, conform Ministerului Educației.

Elevii pot verifica listele cu repartizarea pe fiecare județ în parte, precum și lista locurilor care au rămas libere.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

În cazul în care nu ai fost admis la niciun liceu, trebuie să completezi o nouă fișă cu opțiunile pentru locurile care au mai rămas neocupate. Dacă vei alege suficiente opțiuni atunci, vei ocupa unul dintre locurile rămase. 

Citeste si: Repartizare liceu 2022 rezultate: Ierarhia mediilor pe judeţe

Citeste si: Ministrul Educației anunță reintroducerea gramaticii în programa de liceu

Potrivit Ministerului Educației, pentru cei rămași nerepartizați va exista o a doua sesiune de admitere, în perioada 25 iulie- 6 august.

Admiterea la liceu  2022 s-a făcut pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

După repartizarea computerizată, elevii trebuie să depună dosarele la liceul în care au fost admiși în perioada 15- 20 iulie.

Puteți consulta repartizările computerizate pe fiecare județ în parte, pe platforma admitere.edu.ro/RapoarteJudet.

Cum se calculează media de admitere la liceu 2022?

Admiterea la liceu a absolvenților de gimnaziu se va face pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională și a mediei generale din cei patru ani de școală, fără concurs, astfel:

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Formula de calcul: MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN

Așadar, MA înseamnă media de admitere, ABS înseamnă media generală de absolvire a claselor V-VIII, iar EN reprezintă media generală obținută la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Citeste si: Edu.ro Rezultate Admitere Liceu 2022: La ce oră se publică online repartizarea computerizată pe admitere.edu.ro 2022

Calendarul complet al admiterii la liceu 2022

  • 14 iulie 2022:    Repartizarea computerizată  în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022- 2023. Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București
  • 15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați 
  • 20 iulie 2022:    Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma reînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere  
  • 21, 22 și 25 iulie 2022:    Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

 

Citeste si: Elevii nu vor mai primi note la Educație fizică și Arte, iar portofoliul educațional va fi obligatoriu. Ce spune ministrul Educației


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si