Rezultate simulare BAC 2024: Elevii de clasa a 12-a așteaptă cu sufletul la gură rezultatele la simulare BAC 2024. Odată cu acestea vor fi publicate și statisticile pe județe care vor arăta situația în ansamblu în ceea ce privește rata de promovare a simulării pentru BAC.

În continuare veți afla când vor afla viitorii absolvenți ai clasei a 12-a notele la simulare BAC 2024 și când vor fi publicate statisticile de promovare pe județe.

Data la care elevii vor afla rezultatele la simulare BAC 2024. Când se publică statisticile pe județe?

Elevii vor afla notele la probele scrise susținute la examenul de simulare pentru BAC 2024 vineri, pe data de 15 martie 2024, conform calendarului pentru simulare BAC 2024. Tot în această zi, Ministerul Educației va face publice datele adunate după ce se va încheia corectarea digitalizată care permite defalcarea punctajelor pe care elevii le primesc pe fiecare item în parte. Statisticile de promovare pe județe la simulare BAC 2024 vor fi publicate vineri, pe 15 martie 2024, în jurul orei 13:00.

fata care se uita la rezultate simulare bac

Statisticile de promovare pe județe pentru simulare BAC 2024 vor fi publicate vineri, pe 15 martie 2024, în jurul orei 13:00

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: EXCLUSIV! Cum vor arăta rezultatele la simularea de la Bacalaureat 2024? Profesor, dezvăluiri despre nivelul elevilor: ”Copiii memorează aceleași comentarii”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Rezultatele elevilor de clasa a 12-a vor fi comunicate la clasă, prin profesori și nu vor fi făcute publice. Nu vor fi trecute în catalog, decât dacă viitorii absolvenți solicită acest lucru.

Notele pot fi dezbătute la clasă prin intermediul unor discuții cu elevii. Totodată, se pot organiza ședințe cu părințe, dar și ședințe la nivelul consiliului profesoral pentru a analiza rezultatele obținute de elevi la simulare BAC 2024.

Ce au dezvăluit statisticile publicate după simularea la Evaluare Națională 2024?

Primele simulări care au avut loc în rândul elevilor din România au fost cele pentru examenul de Evaluare Națională 2024. După ce elevii și-au aflat notele la simulare, Ministerul Educației a revenit cu statisticile pe județe 

După ce au fost publicate rezultatele la simularea pentru Evaluare Națională 2024, s-a constatat că 4 din 5 elevi de clasa a 8-a, adică 82,67% nu au reușit să atingă nota 7 la proba scrisă la matematică, în timp ce peste 90 de elevi au reușit să obțină nota 10 la aceeași disciplină.

eleva la scoala

Conform statisticilor publicate dupa examenul de simulare pentru Evaluare Națională, peste 90 de elevi au obținut nota 10 la matematică.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Rezultatele la simulare BAC 2024: Data la care elevii de clasa a 12-a vor afla notele

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Totodată, conform datelor furnizate de Ministerul Educației, peste jumătate dintre elevi nu au reușit să obțină nota 5 la proba scrisă la Matematică pentru simulare Evaluare Națională 2024. Peste jumătate din elevi nu au luat nota 5 (57,63%) la Matematică, arată datele citate, care pot fi consultate mai jos în articol.

La limba română, peste un sfert dintre elevi nu au obținut nota 5, în timp ce aproximativ 74% au luat nota 5 sau mai mult.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si