Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 11- 24 septembrie 2023.

Căldura nu pleacă din România, astfel că meteorologii anunță temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în mai multe regiuni din țară!

Citește și: Horoscop 12 septembrie 2023: Leii sunt luați prin surprindere. Ar putea primi sume importante de bani

Vremea în Banat

Cerul va fi înnsorit până pe 13 septembrie, iar media valorilor termice diurne vor fi de 30- 33 de grade Celsius. 

După această perioadă, vremea se va răci, iar pe data de 15 septembrie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 26 de grade Celsius, valoare apropiată de media multianuală.

În perioada 17-24 septembrie vremea va fi caldă cu maxime de 27- 28 de grade Celsius. Media temperaturilor minime nu va avea variații semnificative, astfel încât, pe parcursul intervalului, aceasta va fi în general de 14-15 grade Celsius.

Sunt așteptate ploi în perioada 14-16 septembrie.

Vremea în Crișana

Vremea va fi călduroasă până pe data de 13 septembrie, iar temperaturile se vor situa între 30- 32 de grade Celsius.

După această perioadă va urma o răcire, iar pe 15 septembrie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 24 de grade Celsius, o valoare apropiată de media multianulă.

În perioada 17 – 24 septembrie vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 26- 28 de grade, tendința fiind de ușoară scădere după 21 septembrie.

Media temperaturilor minime nu va avea variații semnificative, aceasta urmând să fie în jurul a 14 grade Celsius. Sunt anunțate ploi în perioade 14-16 septembrie, cu o probabilitate în creștere în ultima decadă a lunii septembrie.

Vremea în Transilvania

În primele trei zile ale intervalului va fi o tendință de încălzire, astfel încât vremea va deveni caldă, iar în zonele joase de relief din această regiune vor fi prezente temperaturi medii de 29- 30 de grade Celsius. Vremea se va răci la mijlocul lunii septembrie, iar temperatura va ajunge aproape de normalul climatologic, cu o valoare medie de 24 de grade Celsius.

În perioada 17 – 24 septembrie vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 25- 26 de grade. Media temperaturilor minime nu va avea variații semnificative, astfel pe parcursul intervalului, aceasta va fi în general de 11- 13 grade, dar cu valori mai scăzute în depresiuni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sunt anunțate ploi în perioada 14 – 17 septembrie, iar cu o probabilitate în ușoară creștere și după 21 septembrie.

România nu scapă de căldură! Cum va fi vremea în perioada 11 - 24 septembrie 2023? Temperaturile de vară se mențin și ajung la peste 30 de grade Celsius

România nu scapă de căldură! Cum va fi vremea în perioada 11 - 24 septembrie 2023? 

[Sursa foto: Facebook]

Vremea în Maramureș

În primele trei zile ale intervalului va exista tendința de încălzire treptată, iar media temperaturilor maxime va ajunge la 30- 31 de grade Celsius.

Vremea se va răci la mijlocul lunii septembrie, iar temperaturile vor ajunge aproape de normalul climatologic, cu o valoare medie de 24 de grade.

În perioada 17 – 24 septembrie vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 25- 26 de grade. Media temperaturilor minime nu va avea variații semnificative, astfel pe parcursul intervalului, aceasta va fi în general de 12- 14 grade.

Sunt anunțate ploi în perioada 14 – 17 septembrie, când ar putea cădea cantități de apă însemnate, iar cu o probabilitate în creștere și după 21 septembrie.

Vremea în Moldova

Vremea se va încălzi la începutul intervalului menționat, iar temperatura medie regională maximă va crește la 26 de grade în prima zi, până spre 29- 30 de grade Celsius pe 13 și 14 septembrie.

Valorile termice diurne vor scădea la 24 de grade pe 16 septembrie, iar în perioada 17- 24 septembrie se anunță o medie regională a maximelor de 26 de grade.

Creșterea temperaturii va fi semnificativă în primele zile, de la o medie de 10- 12 grade până spre 14- 16 grade la mijlocul lunii septembrie. Până la finalul perioadei, acesta vor fi în general de 13- 14 grade.

Probabilitatea de ploi locale va fi ridicată în perioada 14- 17 septembrie.

Citește și: Ele sunt surorile gemene care fac totul împreună și poartă ținute identice de peste 20 de ani: „Este ca și cum ai fi căsătorit cu cineva timp de 70 de ani”

Prognoza meteo în Dobrogea

Vremea se menține mai caldă decât în mod obișnuit, în intervalul menționat.

Media regională a valorilor termice diurne va fi în jurul a 26 de grade Celsius, însă în partea continentală a regiunii vor fi 28- 31 de grade, mai ales în zilele de 13 și 14 septembrie. 

Creșterea temperaturii se va resimți la începutul intervalului la valorile de temperatură minimă, ele urmând să crească de la 12- 13 grade până spre 18 grade. Apoi, până la finalul perioadei se vor înregistra în general 16- 17 grade Celsius.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 15 – 17 septembrie

Vremea în Muntenia

În perioada 12 – 14 septembrie vremea va deveni călduroasă în aproape toată regiunea, cu o medie a valorilor termice diurne de 30- 32 de grade. Se va înregistra o scădere treptată și ușoară, ceea ce va însemna o medie a maximelor de 26- 27 de grade Celsius în ziua de 16 septembrie. În restul intervalului vremea va continua să fie caldă cu valori în jurul a 28 de grade Celsius.

Media temperaturilor minime va oscila între 12 și 16 grade, cele mai calde nopți urmând a se înregistra în perioada 14 – 16 septembrie. Probabilitate pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 15 – 17 septembrie.

România nu scapă de căldură! Cum va fi vremea în perioada 11 - 24 septembrie 2023? Temperaturile de vară se mențin și ajung la peste 30 de grade Celsius

România nu scapă de căldură! Cum va fi vremea în perioada 11 - 24 septembrie 2023? 

[Sursa foto: Facebook]

Prognoza meteo în Oltenia

În perioada 12 – 14 septembrie vremea va deveni călduroasă în aproape toată regiunea, cu o medie a valorilor termice diurne de 30- 32 de grade.

Se va înregistra o scădere treptată și ușoară care va însemna o medie a maximelor apropiate de normalul climatologic, fiind vorba despre 26- 27 de grade în zilele de 16 și 17 septembrie. În restul intervalului, vremea va continua să fie caldă, cu valori în jurul a 28 de grade Celsius.

Media temperaturilor minime va oscila între 14 și 16 grade. Probabilitate pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 15 – 17 septembrie

Citește și: Mesaje prima zi de școală 2023. Urări și felicitări deosebite pentru elevi: „Acest an să-ți aducă doar realizări și împliniri!”

Vremea la munte

La munte, în următoarele două săptămâni, valorile termice diurne, dar și nocturne se vor menține peste normalul climatologic specific acestei perioade.

Media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi cuprinsă între 15 și 20 de grade, cele mai calde zile urmând să fie pe 12 și 13 septembrie. Ușoare variații vor fi și în regimul temperaturilor minime, acestea urmând să fie cuprinse între 8 și 12 grade.

Sunt prognozate ploi în perioada 14 – 17 septembrie, iar cu o probabilitate în ușoară creștere și după 21 septembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si