„Acest vehicul este un exemplu elocvent deoarece peste acest număr de identificare era o plăcuță cu un alt număr de identificare ce corespundea cu niște documente falsificate din Germania.”

Aceasta este doar una dintre situațiile pe care specialiștii de la Registrul Auto Român le constată la o primă verificare a mașinii. Pentru a face mașinile și mai atractive, samsarii apelează la tot felul de artificii, cele mai multe ilegale, astfel încât să poată să le vândă mai repede.

Fenomenul este acum combătut și cu ajutorul unui nou serviciu prin care se face o radiografie completă a autoturismului înainte de cumpărare.

Citește și: VIDEO- Potop în Tulcea: Mașini acoperite de apă, după o ploaie torențială de jumătate de oră

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„În urma acestei raport reiese că mașina nu a fost lovită, punctele măsurate coincid, rezultatul este cu verde ceea ce înseamnă că este în regulă.”

Convinși doar de prețul mașinilor, românii cumpără mașinii fără o analiză detaliată

Studiile arată că pentru 1 din 5 mașini second hand vândute în România, cumpărătorul nu cunoaște vârsta reală a autoturismului și îl achiziționează fără să știe dacă există și alte probleme ascunse.

Convinși doar de prețul mașinilor, românii cumpără mașinii doar după o analiză superficială.

„La risc, nu pe încredere. Doar vizual, nu avem cum să verificăm, eventual la un service ne ducem mașina și cineva specializat să facă o verificare.”

„Am verificat cu car vertical kilometrajul și daunele, în rest nu.

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, specialiștii de la RAR pot verifica toată mașina până la ultimul șurub.

Scanarea se face cu ajutorul unui sistem care are toate datele autoturismului din fabrică, iar în final arată diferențele găsite.

250 lei scot șoferii din buzunar pentru identificare problemelor la mașină

Acest serviciu este opțional, dar vine cu mai multe informații decât cele care sunt obținute în service-urile auto. Pentru identificarea eventualelor probleme la nivelul mașinii în mod detaliat clienții plătesc 250 de lei, iar pentru starea tehnică avansată 370 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si