Un pom fructifer poate fi o binecuvântare la casa omului, mai ales atunci când de la acesta se pot consuma fructele, frunzele și lăstarii. Smochinul este cel care are numeroase beneficii pentru sănătate. Frunzele de smochin pot fi folosite sub formă de infuzie atunci când există probleme cu circulația, iar acestea sunt benefice si împotriva ulcerului.

Citește și: VIDEO- Trei plante ușor de îngrijit, potrivite pentru balcon și grădini

Trei plante ușor de îngrijit, potrivite pentru balcon și grădini

Mușcatele, crăițele și begoniile sunt cele mai potrivite flori ornamentale pentru terase și grădini. Specialiștii de la Universitatea de Științe Agricole din Cluj spun că aceste plante sunt foarte rezistente și nu au nevoie de o îngrijire specială. Angajații și studenții Universității de Științe Agricole din Cluj-Napoca au pregătit o mulțime de flori de sezon pentru cei care vor să-și amenajeze grădinile și balcoanele. 

Citește și: VIDEO- Raoul, pasionat de grădinărit

Ing. Dr. Gelu Moldovan, profesor USAMV Cluj-Napoca:  ”Avem o gamă destul de variată de mușcate din 3 specii diferite, însumând 18 variante de culoare, mușcate franțuzești, mușcate curgătoare și clasice. Pe lângă astea mai avem câteva plante care se plantează în solul grădinii cum ar fi crăițele, begoniile, florile de miere, florile de piatră.”

Florile nu sunt doar colorate, dar și foarte parfurmate, iar clienții și-au făcut apariția încă din prima zi când au fost puse la vânzare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Client:  ”Am cumpărat mușcate și ceva un fel de petunii. Foarte fain, prima data când vin și abia aștept să le pun.”

Citește și: VIDEO- Kiwi, banane și curmale: fructe exotice care se cultivă în România

Mușcata este una dintre cele mai nepretenţioase plante

Mușcatele sunt la mare căutare în această perioadă. Acestea înfrumusețează locul indiferent că sunt ținute în interior sau afară. Specialiștii spun că aceste plante nu au nevoie de o îngrijire specială, dar trebuie plantate într-un ghiveci mai mare imediat după cumpărare pentru că în recipientele de creștere nu pot supraviețui prea mult.

Citește și: VIDEO- Amenajarea unei grădini: idei și sfaturi utile

Ing. Dr. Gelu Moldovan, profesor USAMV Cluj-Napoca:  ”Volumul de sol este mic, stresul hidric este foarte mare pe ele, se termină repede apa din sol, prin urmare trebuie mutate fie în jardinière, fie în ghivece clasice. De exemplu, pentru mușcate este nevoie de măcar 3 litri de volum să ajungă la nivelul rădăcinii. Binînțeles apa e necesară și ca să fie frumoase este nevoie de fertilizare suplimentară, care asigură necesarul de hrană pentru plantă.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Florile ornamentale de la serele Universității de Științe Agricole din Cluj-Napoca au prețuri cuprinse între 2,50 lei și 10 lei/ ghiveci.

Citește și: Senzori de umiditate a solului: Cum funcționează și de ce ar trebui să îi folosesc?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si