Close sidebar
Close sidebar

Roșiile românești au apărut în piețe. Cât costă. Nu vă lăsați păcăliți! Iată cum le recunoști

Roșiile românești au început să apară în piețe. Deocamdată prețul e destul de piperat: 20-25 de lei pe kilogram. Vă oferim câteva sfaturi pentru a nu vă lăsa păcăliți. Iată cum recunoașteți roșiile românești!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Roșii românești. De o săptămână au apărut în piețe primele roșii românești de anul acesta! Sunt deosebit de gustoase, dar misiunea de a le găsi e destul de grea printre soiurile aduse din import.

Citeste si: Tofu. Ce este, de fapt, acest produs și din ce este făcut. Mai cumperi?

Iată câteva sfaturi pentru a nu vă lăsa păcăliți:

Roșii românești. Toate soiurile tradiționale de roșii au forme neregulate. Dacă le privești cu atenție, vei vedea că cele românești cu coaja ușor crăpată sau ondulate la codiță.

Roșiile din import sunt întotdeauna perfect rotunde, netede, lucioase. Au cam aceeași dimensiune și sunt aproape de perfecțiune.

Roșiile românești au zone portocalii sau galbene în jurul codiței. Aceste pete gălbui arată de fapt concentrația de zahăr din fruct și arată cât este de gustoasă. 

Citeste si: Roșiile românești au apărut în piețe. Adevărul neștiut despre aceste tomate. Cât costă un kilogram?- VIDEO

Cum să recunoşti roşiile tratate cu substanţe interzise

Multe dintre roşiile de import care se comercializează la noi sunt modificate genetic. Acestea pot fi uşor depistate pentru că au o caracteristică specifică.

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

 

Roșii românești. Unele firme din afara ţării produc un soi de roşii modificate genetic pentru a le face rezistente la transport. Străinii exportă foarte mult şi uneori transportul durează şi 10 zile. La aceste roşii se constată, după tăierea longitudinală, că în dreptul codiţei există o parte de culoare verde care se continuă în interiorul fructului şi care este uşor lemnos.

Asta îi permite fructului să reziste o perioadă mai îndelungată, uneori şi 40 de zile.

Citeste si: Dovlecei pane cu usturoi. Simplu de preparat și extrem de delicioși

Medicamente şi alimente deopotrivă

Roșii românești. Valoarea alimentară şi terapeutică a tomatelor este, în primul rând, de natură mineralizantă, vitaminizantă şi catalitică şi mai puţin de natură trofică şi energetică.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Recoltate la maturitatea fiziologică, roşiile se consumă imediat în stare proaspătă sub formă de salată simplă sau în amestec cu alte legume (ardei, castraveţi, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel).

Citeste si: Adevărul despre coastele de porc! Cât de sănătoase sunt?

Roșii românești. În bucătării intră în componenţa diferitelor preparate alimentare, ca ciorbe, sosuri, tocane, ghiveci, roşii umplute, iar pentru conservare se prelucrează sub formă de sucuri, paste, bulion, conserve, ketchup, sosuri picante şi făină de tomate. Este adevărat că prin fierbere şi conservare se degradează o mare parte din vitamine, dar se păstrează sărurile minerale şi, mai ales, licopenul, care este uşor absorbit de organismul uman.

Roșii românești. Sucul de roşii este mult folosit în alimentaţie datorită efectului său alcalinizant dat de conţinutul ridicat în săruri minerale, îndeosebi cu potasiu şi magneziu. Sucul se poate consuma în stare simplă (două-trei pahare pe zi), eventual amestecat cu suc de ţelină, realizând o băutură energizantă, reconfortantă şi de detoxificare, pentru toate persoanele, indiferent de vârstă.

Citeste si: Cura de slabire dupa Paste. Reteta de supa cu care slabesti 8 kilograme in 7 zile

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI