Rusaliile 2022: Sărbătoarea Rusaliilor mai este denumită și „Cincizecimea”, deoarece s-a produs la 50 de zile după Înviere, dar și „Duminica Mare”, fiind o zi foarte importantă pentru creștini.

În 2022, Rusaliile se sărbătoresc pe 12 și 13 iunie 2022, adică la 50 de zile diferență după sărbătoarea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Descoperă mai multe tradiții și superstiții legate de sărbătoarea Rusaliilor 2022!

Rusaliile 2022: Ce nu este bine să faci de Pogorârea Sfântului Duh?

Se spune că după Rusalii, timp de nouă săptămâni, nu ai voie să culegi plante sau ierburi de leac.

Se mai crede în popor că pe durata acestei sărbători nu ai voie să mergi pe câmp pentru că te pot prinde și pedepsi ielele.

Potrivit tradiției, de Rusalii nu este bine să te cerți sau să porți gânduri rele oamenilor, deoarece se spune că vei fi „luat de Rusalii”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Pe ce dată pică Paştele ortodox şi catolic în 2023?

Ziua de Rusalii trebuie să fie liberă, nu ai voie să muncești sau să depui efort. Persoanele care încalcă această regulă vor fi pedepsite de puterea ielelor, fiindcă nu cinstesc cum se cuvine ziua lor.

De Rusalii nu se intră în vie și nu se merge în locuri pustii, prin preajma pădurilor sau fântânilor.

În unele zone ale țării, românii obișnuiesc să poarte de Rusalii leuștean, usturoi sau pelin, fie în buzunare, fie în sân, pentru a nu fi pociți de iele.

În tradiția noastră se spune că cine nu va respecta sărbătoarea Rusaliilor va avea de-a face cu Ielele, acestea fiind spiritele malefice.

Citeste si: Minivacanţa de Rusalii 2022: Câte zile libere vom avea?

Rusaliile 2022: Ce nu este bine să faci la 50 de zile de la Paşte, de Pogorârea Sfântului Duh?

Rusaliile 2022: Ce nu este bine să faci la 50 de zile de la Paşte, de Pogorârea Sfântului Duh?

Rusaliile 2022: Ce semnifică această sărbătoare?

Conform tradiției, Rusaliile reprezintă spiritele morților care au petrecut Paștile printre cei vii și care nu vor să se mai întoarcă în morminte, începând astfel să facă rele oamenilor.

Din acest motiv de Rusalii, credincioșii împodobesc casele, bisericile și icoanele cu ramuri verzi și flori, considerând că au puterea de a alunga spiritele rele.

Mai mult, Rusaliile sunt sărbătorite diferit, în funcție de zona geografică. De exemplu, în Moldova și Transilvania durează 3 zile, în Muntenia și Oltenia 7 zile, iar în Banat 8.

Citeste si: Rugăciune de mulţumire: Are beneficii imense pentru cei care o rostesc zilnic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si