Rusia consideră activitatea militară a SUA din regiunea Mării Negre ca pe o amenințare pentru securitatea țării, a declarat, vineri, ministrul rus al Apărării într-o declarație preluată pe pagina electronică a agenției TASS.

Citeste si: VIDEO- Criza migranților de la granița Poloniei se extinde. Va afecta întreaga Europă

„Considerăm activitatea militară agresivă a SUA în regiunea Mării Negre ca pe o amenințare la adresa securității regionale și a stabilității strategice”, se arată într-o declarație de presă.

Rusia a detectat 6 aeronave NATO în zona Mării Negre

Ministerul rus al Apărării mai spune că „adevărul obiectiv al acțiunilor SUA, neprovocate de Rusia, este acela de a studia teatrul de operațiuni militare, în cazul scenariului de utilizare a forței în sud-est”. Țările NATO care desfășoară exerciții neprogramate în Marea Neagră au intensificat recunoașterea aeriană în apropierea granițelor ruse, a mai transmis ministerul de la Moscova.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit oficialilor de la Kremlin, Rusia a detectat în ultimele 24 de ore şase aeronave ale NATO angajate în zboruri de recunoaştere deasupra Mării Negre.

Citeste si: Polițiștii de frontieră au oprit un grup de contrabandiști la frontiera româno-ucraineană

Concret, în părțile centrale și de nord-vest ale Mării Negre, sistemele radar rusești ar fi detectat zboruri de recunoaștere aeriană efectuate de trei avioane de patrulare maritimă P-8A Poseidon ale Marinei SUA de la baza aeriană americană din Sicilia (Italia), un  avion C-160G Gabriel al Forțelor Aeriene Franceze, aeronave de recunoaștere de la baza aeriană din România, un avion de recunoaștere strategică RC-135 al Forțelor Aeriene ale SUA de la baza aeriană de pe insula Creta (Grecia) și, de

asemenea, un avion de recunoaștere strategică U-2S al Forțelor Aeriene ale SUA din baza aeriană din Cipru, se mai arată în comunicatul citat.

Noi tensiuni geopolitice la granițele României

Joi, ministerul rus a anunţat că a ridicat de la sol un avion de vânătoare pentru a intercepta un avion spion britanic care acţiona în apropierea peninsulei Crimeea, anexată de Moscova de la Ucraina în 2014, afirmând că incursiunea britanică face parte dintr-o intensificare mai amplă a activităţii militare a Statelor Unite şi aliaţilor în regiunea Mării Negre. 

Tot săptămâna aceasta, marţi, Ministerul Apărării rus a acuzat SUA de crearea unei forţe militare multinaţionale în Marea Neagră în apropierea coastelor Rusiei, ceea ce Moscova consideră a fi un ''factor destabilizator'' în regiunea limitrofă Ucrainei.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Un alt obiectiv al sporirii prezenţei militare a statelor NATO în Marea Neagră ar fi ''controlul militar al teritoriului Ucrainei'', a susţinut în declaraţia oficială de marţi generalul Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt militar rus. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si