Vladimir Putin a afirmat, marți, că Rusia a dezvoltat "primul" vaccin contra coronavirusului. Preşedintele rus a declarat că una dintre cele două fiice ale sale s-a vaccinat, fără a preciza care dintre ele.

Vladimir Putin a adăugat că vaccinul a trecut cu succes de toate testele necesare. Preşedintele a spus că speră ca Rusia să înceapă în curând producţia în masă a vaccinului şi că vaccinarea se va face voluntar.

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț de ultim moment despre starea de alertă

Ministrul rus al Sănătăţii Mikhaïl Murashko, a declarat că vaccinul va fi produs de Centrul Gamalei de epidemiologie şi de microbiologie, unde a fost realizat, precum şi de societatea Binnopharm, potrivit News.ro.

Citeste si: Coronavirus România, 11 august. Câte noi cazuri s-au înregistrat astăzi

Asociaţia organizaţiilor de cercetare clinică, care cuprinde companii farmaceutice şi structuri de cerecetare, a transmis marţi că are rezerve în privinţa acestui vaccin care nu a fost suficient testat, potrivit site-ului Meduza. Această organizaţie i-ar fi cerut Ministerului rus al Sănătăţii să amâne înregistrarea acestui vaccin din cauza lipsei de teste. O obiecţie care a fost ignorată de Ministerul Sănătăţii, scrie Meduza.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: A murit "Episcopul săracilor" din Brazilia

OMS, precaută faţă de vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Rusia

În urmă cu o săptămână, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a reacţionat cu precauţie la anunţul făcut de cercetători ruşi, potrivit căruia un vaccin anti-COVID-19 este aproape gata pentru a fi aplicat populaţiei largi şi a

amintit că trebuie respectate toate fazele de testare înainte de a putea obţine autorizaţia.

Citeste si: Noul coronavirus are peste 30 de simptome. Cel mai bizar semn dintre toate este...

"Există în prezent sute de vaccinuri (împotriva COVID-19) în proces de testare şi trebuie să îndeplinească toate normele şi reglementările prevăzute pentru a fi aplicate în siguranţă", a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, la o conferinţă de presă.

Oficialul OMS a declarat că în unele ocazii "sunt raportate descoperiri care ulterior întârzie, pentru a parcurge toate fazele necesare" şi a putea fi aplicate pe scară amplă.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si