Imaginile au fost făcute publice de ziarul american New York Times, care a confirmat faptul că este vorba de avionul prăbușit în dimineața zilei de 8 ianuarie.

Bilanțul tragediei a fost unul cutremurător: 176 de persoane și-au pierdut viața.

Responsabili americani au afirmat că iranienii au doborât avionul dintr-o eroare. Se mai spune că două rachete trase de un sistem de apărare aeriană iranian de tip SA-15 au doborât avionul de linie.

Sateliții americani au interceptat rachetele lansate de iranieni și au observat că acestea au o rază scurtă de acțiune. Tototadă, s-a confirmat și faptul că rachetele au fost cele care au doborât avionul ucrainean, potrivit New York Times.

Ipoteza americanilor este susținută inclusiv de premierul canadian Justin Trudeau, dar și de șeful guvernului britanic Boris Johnson.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În ciuda acestor factori, Iranul respinge categoric această variantă oferită publicității. Oficialii iranieni invocă faptul că americanii încearcă o manipulare în masă și nu fac nimic mai mult decât să adâncească rănile în sufletele celor care și-au pierdut apropiații în tragedia aviatică.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si