A trecut un an de la tentativa esuata de lovitura de stat care a cutremurat o lume intrega. Un an in care s-au scurs lacrimi pentru sufletele celor 250 de oameni care au pierit in iulie 2016. Jertfa lor a facut insa caTurcia sa iasa victorioasa.

"A fost cel mai sangeros atac terorist din istoria noastra, in care 250 de oameni si-au pierdut viata si mai mult de 2000 au fost raniti la final.

In acealasi timp sarbatorim si victoria democratiei, pentru ca aceasta zi a fost denumita oficial Ziua Democratiei si a Unitatii Nationale", spune Osman Koray Ertaş, ambasadorul Turciei la Bucuresti.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Zeci de imagini impresionante realizate de agentia de presa turca Anadolu au fost expuse la ambasada Turciei din Bucuresti.

Si la cimitirul turcesc din Bucuresti au fost depuse coroane de flori si s-a tinut un moment de reculegere in memoria celor care au murit in urma cu un an.

Eroii cazuti in luptele cu pucistii nu au fost uitati nici de comunitatea din Constanta.

Un meci amical de fotbal s-a jucat la malul marii pe stadionul numit dupa  eroul martir OMER HALISDEMIR.

"Atitudinea si reactia oamenilor din acele momente ne-au demonstrat faptul ca oamenii simpli pot deveni eroi. Pot sa se jertfeasca fara a clipi", spune Ahmet Dastan, coordonator TIKA.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si