Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Cel mai bun desert

Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Salamul de biscuiți este desertul care rămâne în amintirea copilăriei simple și modeste. Iată cum trebuie preparată rețeta de salam de biscuiți cu gustul delicios din copilărie.

Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Salamul de biscuiți este unul dintre cele mai preparate deserturi ale copilăriei. Totodată, salamul de biscuiți face parte din categoria simplu și bun, dar si răcoritor și se prepară foarte rapid, fără coacere.

Ingrediente salam de biscuiți

  • 450 g biscuiți 
  • 60 g cacao
  • 100 g miez de nucă
  • 70 g stafide
  • 15 ml rom 
  • 50 g vișine 

Ingrediete pentru sirop

  • 200 ml lapte sau apă
  • 180 g zahăr
  • 100 g unt rece sau unt de cocos pentru post
  • 1 linguriță coajă rasă de portocală
  • 45 ml rom
  • 30 g nucă de cocos
  • 50 g miez de nucă măcinată

Citeste si: Placintă moldovenească cu mere: Reţetă cu aluat fraged

Mod de preparare

Cum preparăm siropul?

  • Într-o crăticioară trebuie să puneți la fiert: laptele (sau apa), zahărul și untul rece, cuburi.

  • Fierbeți siropul până când untul si zaharul se vor topi

  • Lăsați siropul să se răcească si amestecați din când în când

  • După ce s-a răcorit, adăugați romul și coaja rasă de portocală.

Cum pregătim ingredientele uscate?

  • Mai întâi puneți stafidele la înmuiat în puțină apă călduță cu o lingură de rom.

  • Rumeniți nucile pentru 1-2 minute într-o tigaie, lăsați-le să se răcească și apoi le tocați grosier cu un cuțit.

  • Rupeți biscuiții în bucăți potrivite. Biscuiții se vor înmuia exact cât trebuie în contact cu siropul. Dacă folosiți biscuiți simpli (Populari) jumătate de cantitate îi rupeți bucăți mari, iar cealaltă jumătate îi măcinați la chopper sau robot.

  • Într-un bol puneți straturi de biscuiți, cacao, nuci, vișine și stafide scurse de apă.

Citeste si: Rețetă de banana bread. Cum se face, de fapt, această pâine dulce adorată de americani

Salam de biscuiți

  • Puneți siropul peste ingredientele uscate din castron.

  • Amestecați până când toți biscuiții s-au umezit și nu mai există deloc lichid in bol

  • Puneți pe blatul de lucru 2 straturi de folie alimentară.

    Răsturnați peste folie jumătate din compoziție și rulați formând un "salam".

  • Lăsați salamurile de biscuiți la frigider cel puțin 4 ore sau de pe o zi pe alta.

  • Îainte de servire puteți tăvăliți salamurile prin nucă măcinată sau nucă de cocos.

Citeste si: Clătite cu dovlecei. O rețetă simplă, un aperitiv delicios- rece sau cald


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri