Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Salamul de biscuiți este unul dintre cele mai preparate deserturi ale copilăriei. Totodată, salamul de biscuiți face parte din categoria simplu și bun, dar si răcoritor și se prepară foarte rapid, fără coacere.
Ingrediente salam de biscuiți
450 g biscuiți
60 g cacao
100 g miez de nucă
70 g stafide
15 ml rom
50 g vișine
Ingrediete pentru sirop
200 ml lapte sau apă
180 g zahăr
100 g unt rece sau unt de cocos pentru post
1 linguriță coajă rasă de portocală
45 ml rom
30 g nucă de cocos
50 g miez de nucă măcinată
Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Cel mai bun desert
Citeste si: Placintă moldovenească cu mere: Reţetă cu aluat fraged
Cum preparăm siropul?
Într-o crăticioară trebuie să puneți la fiert: laptele (sau apa), zahărul și untul rece, cuburi.
Fierbeți siropul până când untul si zaharul se vor topi
Lăsați siropul să se răcească si amestecați din când în când
După ce s-a răcorit, adăugați romul și coaja rasă de portocală.
Cum pregătim ingredientele uscate?
Mai întâi puneți stafidele la înmuiat în puțină apă călduță cu o lingură de rom.
Rumeniți nucile pentru 1-2 minute într-o tigaie, lăsați-le să se răcească și apoi le tocați grosier cu un cuțit.
Rupeți biscuiții în bucăți potrivite. Biscuiții se vor înmuia exact cât trebuie în contact cu siropul. Dacă folosiți biscuiți simpli (Populari) jumătate de cantitate îi rupeți bucăți mari, iar cealaltă jumătate îi măcinați la chopper sau robot.
Într-un bol puneți straturi de biscuiți, cacao, nuci, vișine și stafide scurse de apă.
Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Cel mai bun desert
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Rețetă de banana bread. Cum se face, de fapt, această pâine dulce adorată de americani
Salam de biscuiți
Puneți siropul peste ingredientele uscate din castron.
Amestecați până când toți biscuiții s-au umezit și nu mai există deloc lichid in bol
Puneți pe blatul de lucru 2 straturi de folie alimentară.
Răsturnați peste folie jumătate din compoziție și rulați formând un "salam".
Lăsați salamurile de biscuiți la frigider cel puțin 4 ore sau de pe o zi pe alta.
Îainte de servire puteți tăvăliți salamurile prin nucă măcinată sau nucă de cocos.
Citeste si: Clătite cu dovlecei. O rețetă simplă, un aperitiv delicios- rece sau cald