Veniturile aleșilor locali vor crește. Printre aceștia se numără primarii, consilierii locali și consilierii județeni.

Citeste si: Economia României va încetini puternic anul viitor, avertizează BERD

Câți bani ai statului vor merge către aleșii locali

În urma deciziei majorării cu 10% a salariilor aleșilor locali, statul român este pe cale să cheltuiască aproximativ 25 de milioane de lei pentru a majora salariile angajaților din administrația locală.

Așadar, lunar, statul român va cheltui peste 8 milioane de lei lunar pentru majorarea veniturilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În acest fel, 41 de președinți de consilii județene, 3.180 de primari, peste 40.000 de consilieri locali și 1.338 de consilieri județeni vor beneficia de această creștere a venitului. Această decizie vine după ce, în urmă cu o săptămână, s-a decis majorarea veniturilor demnitarilor și parlamentarilor. După scandalul creat pe tema creșterii veniturilor, au fost păstrate doar majorările pentru aleșii locali.

Citeste si: Bătaie pe salariile politicienilor

Cât vor încasa lunar aleșii locali

  • Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan- acesta va primi cu 2.200 de lei în plus. În prezent are 20.800 de lei, iar după majorare va avea salariul brut de 23.000 de lei.
  • Președinții de consilii județene și primarii municipiilor reședință de județ- aceștia vor primi cu 1.980
    de lei în plus
    . Aceștia vor ajunge la salariul brut de 20.700 de lei.
  • Vicepreședinții consiliilor județene- aceștia vor primi cu 1.760 de lei în plus. În prezent au 16.640 de lei, iar după majorare vor ajunge la salariul brut de 18.400 de lei.
  • Primarii de oraș- aceștia vor primi cu 1.650 de lei în plus. În prezent au 15.600, iar după majorare vor ajunge la salariul brut de 17.250 de lei.
  • Primarii comunelor- aceștia vor primi cu 1.320 de lei în plus. În prezent au 12,480 de lei, iar după majorare vor ajunge la salariul brut de 13.000 de lei.

Citeste si: George Simion și un alt politician, conflict în Parlament. De la ce a pornit totul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si