Salată de boeuf pentru Crăciun: Reţetă şi idei excepţionale de ornare
Salata de boeuf a devenit deja un preparat tradițional la noi. Originea salatei de boeuf este rusească și are în compoziția sa carne de vită, cartofi și diferite legume, toate legate cu maioneză.
Author: Diana Bostan miercuri 22 decembrie 2021 , 14:01
Este nelipsită de pe mesele românilor la fiecare sărbătoare, dar în special de Crăciun. Fiecare gospodină are însă propria rețetă de salată de bouef, în funcție de gusturi și de zonă.
Rețetă de salată de boeuf pentru Crăciun
Pentru această rețetă vei avea nevoie de:
cartofi- în funcție de numărul de invitați și cantitatea dorită
2 morcovi fierți
păstârnac
carne de pui fiartă, de preferat în supă
castraveți acri
mazăre(se poate și fără)
un gălbenuș
ulei
muștar
zeamă de lămâie
măsline
gogoșari în oțet pentru decor
sare și piper
Cum prepari salata de bouef
Se fierb legumele și carnea și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, carnea și legumele sunt tăiate, de preferat mărunt. Se toacă și castraveții, iar mazărea se fierbe și se pune peste salată.
Maioneza se prepară din gălbenuș, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și ulei.