Salata de roșii. Ingredientul secret care o face cu adevărat savuroasă
Salata de roșii. În piețe, au apărut deja roșiile românești extrem de gustoase! Astfel, s-a deschis și sezonul la delicioasele salate de roșii. Iată secretele ei!
Salata de roșii. Garnitură nelipsită de pe mese, salata de roşii este un preparat uşor şi deosebit de sănătos. Există însă câteva ingrediente care dau savoare mâncării.
Reţeta unei salate perfecte de roşii o aflăm din cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” a regratatului gastronom Radu Anton Roman.
Salata de roșii. Ingrediente: Roşii, bine coapte şi tari. De aici încolo începe aventura creativităţii locale, imprevizibile. 2 linguri ulei,
Verdeaţă: mărar, cimbru
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sare, piper, după pofta inimii (doar e salată!)
Salata de roșii. Mod de preparare: Roşiile se taie în două şi apoi în felii subţiri. Se toacă verdeaţa. Se pune sare şi piper, se presară verdeaţă, se toarnă ploaie uleiul, se amestecă să se lege.
Sos Oltenia: 2 linguri ulei, sare, piper, verdeaţă, 5 căţei usturoi pisat pastă (sau mai puţin, dacă nu vă plac salatele ofensive)
Sos Ardeal: 2 linguri ulei, 1 lingură oţet, sare, piper, 1 ceapă roşie, verdeaţă.
Tuturor mixturilor de mai sus li se alătură fericit telemea sau caşcaval ras, puţină boia, 1 ardei iute tocat, ardei graşi, castraveţi, gogoşari.