-Cum sa tii, doamna, copilul langa un resou care fierbe si pe un dulap ca asta? Va rog frumos, nu filmati!

"L-a eliminat de la ore timp de o saptamana, drept pedeapsa, a spus ca e legal ce face si am crezut", a spus mama copilului.

-Incalcati dreptul unui copil la educatie, asta faceti. Ii tineti pe un dulap cu picioarele desfacute, pentru ca nu poate nici macar sa bage picioarele sub pupitru, langa un resou care fierbe! Ce faceti, va faceti cafea la nasul lui?

Sanctiunea pe care o scoala de renume i-o aplica elevului de clasa a 5-a e mai presus de cuvinte. De luni, baiatul n-a mai fost primit la ore, ci a fost exilat pe holul secretariatului, unde este tinut cate 4 ore pe zi, sa faca exercitii.

Nicoleta Sarafoleanu: tema pe care profesorul de romana i-a dat-o, in speta de a copia ceva dintr-o carte suplineste ce face un profesor la clasa? Nu este copiat, aici sunt exercitii pe care copilul le lucreaza.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

SANCTIUNI ASPRE SI AMENINTARI

"Se bateau doi colegi si el a vrut sa intervina, sa ii desparta, dar s-au incaierat toti 3 si s-au batut, din momentul acela a inceput calvarul. Orice ar face, el este capul rautatilor, el este vinovat".

Dupa incaierare, baiatul femeii a fost sanctionat. Doar ca, in goana pentru cea mai eficienta pedeapsa, doamna director a omis un lucru.

Nicoleta Sarafoleanu, director: Ati solicitat psihologului scolii sa intervina in acest aconflict? Nu... pe cazul asta...nu. De ce? Nu am considerat ca e neaparata nevoie.

In schimb, a considerat necesara excluderea copilului de la toate orele. Mama minorului spune ca a fost constransa sa accepte corectia, dar nu s-a gandit ca va dura o saptamana.

-Ati fost amenintata ca va fi exmatriculat?
-Da, ca ii scade nota la purtare la nota 4 si ca il va exmatricula pentru disciplina, am semnat o hartie ca e legal ce face cu eliminarea de la ore.

REACTIA INSPECTORATULUI

In fata acestei situatii neobisnuite, inspectorul scolar parea ca tine partea directorului scolii. In ceea ce priveste conditiile in care era tinut minorul, se va deschide o ancheta.

Florina Stoian, inspector scolar general: aici nu pot sa ma pronunt, ca nu am vazut. Dar trebuia ca scaola sa gaseasca conditii mai bune.

Psihologii avertizeaza ca astfel de excluderi din colectiv, in conditii improprii, au un impact negativ- elevul devine marginalizat de colegi si poate sa refuze sa mai mearga la scoala.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si