Ați auzit de multe ori de școlile private. Educația privată este la mare căutare în multe țări, inclusiv în România. De obicei, școlile private introduc la orele de curs clase interactive care să stârnească mai mult interesul copiilor.

Citește și: VIDEO- Părinții se confruntă cu noile legi pentru a-și înscrie copilul la școală

Avantajele școlilor private și sistemului de învățământ privat 

Pe lângă materiile obligatorii, elevii pot participa la diverse activități cum ar fi grupuri de lectură sau de franceză, iar la unele ore au parte și de experimente în fața clasei.

Andra Demeter, manager școală privată: ”Pe lângă faptul că toate materiile sunt predate interactiv, avem aceste activități extra. Cluburile, unul este clubul de geografie, pe lângă acestea sunt cele de limbi străine, englează, franceză, dar și jurnalism și teatru.”

Școlile private caută profesori tineri care să se adapteze cu stilul de învățare al elevilor și să fie cât mai apropiați de ei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Profesorii ies în stradă și amenință cu greva generală

Elev: ”Ne înțeleg mai bine (n.r. profesorii tineri) decât profesorii de o vârstă mai înaintată.”

Cât plătesc părinții care își înscriu copiii la școlile private

Pentru un viitor strălucit al copiilor, părinții fac și mari sacrificii financiare, astfel de școli pornesc de la 1.500

de euro pe an și pot ajunge la 20.000 de euro.

Școlile de stat folosesc metode de predare adaptate vremurilor noastre

Cei care nu își permit școlile private, vor apela la școlile de stat. Am mers într-o școală din sectorul 3 al Capitalei, aici este dovada că și la stat există calitate, atâta vreme cât metoda de predare e adaptată vremurilor noastre.

Sală de sport, laborator de chimie, teren de fotbal și sălile dotate cu video proiector sunt elementele care ridică școala de stat la standarde înalte. Motiv pentru care tot mai mulți părinți vor să-și înscrie copiii la această unitate de învățământ.

Nadia Bubueanu, director Școala Nr. 88: ”Anul acesta, pentru clasa pregătitoare, avem deschise 5 clase, cu un efectiv de 110 elevi. Apetența pentru școala noastră este destul de mare, ceea ce ne bucură.”

Chiar dacă la stat, materia nu este întotdeauna predată într-un mod ușor de digerat, există un mare avantaj: învățământul este gratuit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si