Britanicii primesc 350 de lire pe lună dacă găzduiesc refugiaţi din Ucraina, anunţă BBC.

Programul guvernamental „Locuinţe pentru Ucraina", care urmează să fie lansat luni, solicită oamenilor să ofere o cameră liberă sau o proprietate nelocuită unui refugiat, pentru o perioadă de cel puţin şase luni.

Însă Consiliul pentru Refugiaţi şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu nivelul spirjinului disponibil pentru cei care vin în Marea Britanie.

Citeste si: Liderii Franţei şi Germaniei poartă o nouă rundă de discuţii cu Putin

Laburiştii acuză că sunt multe întrebări fără răspuns şi că Guvernul se mişcă lent în contextul acestei crize.

Peste 2 milioane de oameni au părăsit Ucraina ca urmare a invaziei ruse în ceea ce ONU a numit cea mai mare criză a refugiaţilor de la al Doilea Război Mondial.

Se dau 350 de lire pe lună pentru cine găzduiește refugiaţi din Ucraina

Bani de la stat pentru cine primește refugiați în casă.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Până în prezent, doar 1.000 de refugiaţi au primit vize pentru Marea Britanie şi au putut solicita vize doar cei cu membri ai familiei în această ţară.

Moscova a îndemnat India să-şi mărească investiţiile în sectorul petrolului şi gazelor din Rusia

Moscova a îndemnat India să-şi mărească investiţiile în sectorul petrolului şi gazelor din Rusia şi este dornică să extindă reţelele de vânzări ale companiilor ruse în a treia mare economie din Asia, transmite Reuters.

Citeste si: Protest la Melitopol pentru eliberarea primarului răpit de către forţele ruse

Economia Rusiei se confruntă cu cea mai profundă criză de la prăbuşirea Uniunii Sovietice din 1991, ca urmare a sancţiunilor dure impuse în urma invadării Ucrainei de către Moscova.

Unii aliaţi occidentali au încurajat India să condamne acţiunile Rusiei în Ucraina, după ce New Delhi s-a abţinut de la votul împotriva Moscovei, un furnizor de arme de lungă durată, la Naţiunile Unite.

”Exporturile de petrol şi produse petroliere ale Rusiei către India s-au apropiat de 1 miliard de dolari şi există oportunităţi clare de a creşte această cifră”, a declarat viceprim-ministrul Rusiei, Alexandr Novak, potrivit unui comunicat transmis vineri seara de ambasada Rusiei în India.

”Suntem interesaţi să atragem în continuare investiţii indiene în sectorul petrolului şi gazelor din Rusia şi să extindem reţelele de vânzări ale companiilor ruse în India”, a declarat Novak ministrului indian al petrolului şi gazelor naturale, Hardeep Singh Puri.

Citeste si: O mamă își plânge fiul, un pilot de luptă rus, care și-a bombardat țara înainte de a fi doborât: ”Îmi cer scuze poporului ucrainean”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Statele Unite au interzis săptămâna aceasta importurile de petrol rusesc, iar Marea Britanie a declarat că le va elimina treptat până la sfârşitul anului, decizii care se aşteaptă să perturbe şi mai mult piaţa mondială a energiei, unde Rusia este al doilea mare exportator de ţiţei.

Companiile de stat indiene deţin participaţii în zăcăminte ruseşti de petrol şi gaze, în timp ce companii ruseşti, inclusiv Rosneft, deţin un pachet majoritar de acţiuni la rafinăria indiană Nayara Energy.

Unele companii indiene cumpără şi petrol rusesc.

Citeste si: Moment emoționant! O fetiță refugiată din Odesa le-a făcut cea mai mare surpriză celor care au găzduit-o la Galați

Rusia se aşteaptă ca ambele ţări să continue cooperarea în domeniul energiei nucleare civile, inclusiv construirea de noi unităţi la o centrală nucleară din oraşul Kudankulam din sudul Indiei, a spus Novak.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si