Close sidebar
Close sidebar

Sechestru pe 660.000 de euro. Ce avere avea torţionarul Alexandru Vişinescu

Alexandru Vişinescu a fost primul torţionar comunist din România. El a fost condamnat pentru că i-a supus pe deţinuţii politici la rele tratamente. Curtea de Apel Bucureşti decidea tot în 2014 ca statul român, prin Ministerul de Finanţe, Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor să fie părţi responsabile în dosarul lui Vişinescu, astfel încât dacă instanţa dispunea plata unor daune morale, cele trei instituţii aveau să plătească şi ele, alături de torţionar.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

În 2014 averea torţionarului Alexandru Vişinescu a fost pusă sub sechestru. La vremea respectivă, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti luau măsura sechestrului pentru “garantarea reparării pagubei”, până la concurenţa sumei de 660.000 de euro. Garsoniera în care locuia Vişinescu era evaluată la doar 78.450 de lei (17.500 de euro).

Torţionarul Alexandru Vişinescu deţinea şi 12 acţiuni la SIF 1 Banat-Crişana SA, 10 acţiuni la SIF2 Moldova SA, 64 de acţiuni la SIF3 Transilvania SA, 77 de acţiuni la SIF4 Muntenia SA şi 21 de acţiuni deţinute la SIF5 Oltenia SA, dar care nu valorau prea mult.

Citeste si: INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Alexandru Vişinescu a fost primul torţionar comunist din România

El a fost condamnat pentru că i-a supus pe deţinuţii politici la rele tratamente. Curtea de Apel Bucureşti decidea tot în 2014 ca statul român, prin Ministerul de Finanţe, Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor să fie părţi responsabile în dosarul lui Vişinescu, astfel încât dacă instanţa dispunea plata unor daune morale, cele trei instituţii aveau să plătească şi ele, alături de torţionar. 

Alexandru Vişinescu este acuzat de moartea a 12 deţinuţi politici în perioada în care a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat.
 
Doi torţionari, morţi într-un an 
 
Ion Ficior, celălalt torţionat comunist condamnat, a murit în luna septembrie a acestui an. El a avea 90 de ani şi fusese condamnat în martie pentru moartea a 103 deţinuţi.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI