Gropițe în obraji. Gropiţele sunt, de fapt, o diformitate musculară a feţei. Cu toate acestea, zeci de persoane plătesc bani grei pentru operaţii care să le creeze.

Gropițele în obraji sunt asociate cu tinereţea eternă.Oameni de ştiinţă susţin că gropitele îi fac pe "purtători" să pară mai tineri pe măsură ce îmbătrânesc. Motivul este că gropitele sunt asociate cu copiii şi bebeluşii.

Gropițe în obraji. Un semn de noroc și prosperitate

Multe culturi consideră gropiţele un semn de noroc şi prosperitate- În trecut, oamenii credeau că gropiţele sunt un semn de noroc.

Apariţia gropiţelor depinde gene- Din nefericire, gropiţele sunt o moştenire genetică. Doar persoanele cu părinţi şi bunici care au gropiţe le pot avea şi ele, la rândul lor.

Citeste si: Cel mai consumat aliment din lume este OTRAVĂ PURĂ! Nu îl mai cumpara niciodată

Gropite in obraji
Gropite in obraji

Gropiţele te fac mai atractivă din punct de vedere sexual. Studii recente indică faptul că persoanele cu gropiţe sunt mai active din punct de vedere sexual, scrie girly.ro.

Gropițe în obraji. Gropițele din obraji sunt foarte atrăgătoare și sunt asociate cu tinerețea, cu veselia și cu zâmbetul care te cucerește din prima secundă. În multe culturi au fost văzute drept semne ale destinului, mesaje din trecut sau cu atracția erotică.

Iată, însă, ce se știe azi despre gropițele atât de seducătoare din obraji.

Gropițe în obraji. Care este cauza?

Ei bine, teoriile sunt diverse, dar două dintre ele, acceptate de mulți medici și chirurgi, par să fie mai aproape de realitate. Se presupune că un anumit mușchi al obrajilor este mai scurt decât în mod normal și apare acea gropiță când zâmbești și mușchii feței se întind.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Gropițe în obraji.  O altă teorie spune că un anumit mușchi, și anume cel mai mare de-a lungul obrajilor, se desparte în timpul formării bebelușului și în acel loc rămâne un spațiu puțin mai adâncit. Este un defect din naștere numit zygomaticus major.

Gropite in obraji
Gropite in obraji

Citeste si: Povestea secretă a Catedralei Neamului! Puțini sunt cei care știu aceste lucruri despre lăcaș

Indiferent de teorie, cert este că gropițele din obraji au la bază un defect al mușchilor, iar acesta poate fi imitat prin operații estetice. Mulți oameni dau bani buni să își 'croiască' gropițe în obraji pentru că li se pare că sunt foarte atrăgătoare. Iar media de vârstă a americanilor care a apelat la această intervenție chirurgicală a fost 31… adică la începutul celei de a doua tinereți, când simți că strălucirea naturală începe să pălească.

Gropițe în obraji. Gropițele în obraji și comunicarea

Un studiu din anul 2008, publicat în American Journal of Physical Anthropology, arăta că aceste gropițe au avut un rol important în evoluția comunicării. Ele pun accentul asupra întregului chip, pun mai bine în evidență expresiile faciale și conferă o anumită intensitate expresiilor feței. Pe de altă parte, un bebeluș cu gropițe în obraji este mult mai drăgălaș și va fi mai iubit și mai ocrotit de către cei din jur, nu doar de către părinții lui.

Gropițele nu au doar avantaje

În tradiția chineză, se spunea că cine avea gropițe în obraji avea succes la sexul opus, dar de aici apăreau și problemele, iar viața lui intimă nu era deloc de invidiat. Acestor persoane le plac schimbările, sunt nestatornice și infidele. Norocul lor din tinerețe le părăsește și, în a doua parte a vieții nu mai sunt la fel de fericite și norocoase ca în tinerețe.

Gropite in obraji
Gropite in obraji

Citeste si: Dieta lui Jennifer Lopez: ce mănâncă dimineața, la prânz și seara

Gropițe în obraji. Un avertisment pentru sănătate

Tot chinezii credeau că cine are gropițele din obraji mai adânci, mai bine pronunțate vor suferi de boli de stomac. Aceste persoane pot avea probleme cu digestia care se vor accentua de-a lungul vieții. De asemenea, mai pot avea probleme cu splina și trebuie să se ferească de efortul fizic intens.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si