Sf. Constantin și Elena 2023. Iată cine au fost  Sfinții Împărați Constantin și Elena și care este rugăciune ce trebuie rostită în această zi!

Cine au fost Sfinții Constantin și Elena?

Această sărbătoare are loc la data de 21 mai 2023. Cine au fost Sfinții pe care îi cinstește Biserica Ortodoxă în această zi?

Sfinții Împărați Constantin și Elena  sunt cunoscuți în istorie pentru rolul lor important în creștinism.

Împăratul Constantin a fost cel care a emis Edictul de la Milano în anul 313, prin care se garanta libertatea religioasă pentru creștini și se recunoștea creștinismul ca o religie oficială în Imperiul Roman.

Elena este cunoscută pentru activitățile minunate pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Potrivit istoriei se spune că ea a fost cea care a găsit Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos, în Ierusalim.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Înălțarea Domnului 2023. Ce se împarte în această zi? Puțini credincioși știu acest lucru!

Sfântul Constantin a fost fiul împăratului Constantius Chlorus și al Elenei. El s-a născut la 27 februarie 272, în cetatea Naissus (astăzi Nis, în Serbia). După moartea tatălui său din 304, Constantin a fost proclamat împărat. Din pricina acestui fapt, fiul Elenei intră în conflict cu Maxentiu, fiul împăratului Maximian, întrucât acesta dorea să ocupe funcția pe care Constantin o deținea, potrivit crestinortodox.ro.

Astfel, Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt considerați drept doi dintre cei mai importanți sfinți ai creștinismului, care au avut un impact semnificativ asupra istoriei religioase și politice a lumii.

Rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o rostească duminică, pe 21 mai

Sf. Constantin și Elena 2023. Rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o rostească duminică, pe 21 mai!

Sf. Constantin și Elena 2023. Rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o rostească duminică, pe 21 mai!

[Sursa foto: colaj pixabay]

Iată rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie s-o rostească pe 21 mai.

Citește și: Sf. Constantin și Elena 2023. Tradițiile și obiceiurile care aduc sănătate și noroc

„Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi. Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si