„Plantele de afară se udă în fiecare zi fie dimineața, fie seara. Este foarte important să nu le udăm în plin soare deoarece se pot arde foarte ușor.”

Este primul sfat pe care ni-l oferă Raluca, o mare iubitoare de plante care și-a transformat pasiunea în afacere. De la ea aflăm cum să avem grijă de plante înainte să plecăm în concediu, ca să ne asigurăm că le găsim tefere la întoarcere.

Primul pas este curățarea.

Citește și: Ce trebuie să știi despre alergia la ambrozie

„Ce este bine să facem este să tăiem aceste frunze uscate și să lăsăm ca planta să se focuseze pe creșterile noi. Iar la plantele cu flori este important să îndepărtăm frunzele și florile uscate.”

Sfaturi pentru îngrijirea corectă a plantelor de interior

Trecem acum la plantele de interior, care au nevoie de o atenție și mai mare.

Citește și: Ce impact are ambrozia asupra sănătății și mediului înconjurător

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Ce le recomandăm noi oamenilor să facă pe timp de vară, când pleacă în vacanță, este să le îndepărteze de la ferestre, cumva, cu cât plantele au parte de mai multă lumină, cu atât apa se evaporă mai repede.”

Cât despre apă, ar fi bine ca cineva să treacă să le ude zilnic. Dacă acest lucru nu e posibil, aflați că există și dispozitive de mare ajutor.

Avem aici un accesoriu care ne folosește atunci când plecăm în vacanță și avem nevoie să ne udăm plantele. El este făcut din lut, se inserează până la nivelul acesta în contact cu lutul în pământ, iar aici putem să-l umplem cu apă. Astfel că, apa se elimină treptat pe parcurs ce plantele au nevoie de aceasta.”

Există însă și anumite tipuri de plante care nu au nevoie de atât de multă atenție, ideale pentru cei care stau mult timp plecați de acasă.

„Avem aici un ecosistem în miniatură, o alegere foarte potrivită atunci când vrem să plecăm în vacanță și ne dorim în același timp să avem și ceva verde în casă. Plantele din interiorul acestui terariu se mențin singure prin procesul de transpirație. Apa se evaporă și se ajunge înapoi în pământ.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Poate vă întrebați cum rezistă vara florile din sere. Răspunsul e simplu: cu multă muncă și cu trucuri inedite.

Traian Săplăcan, proprietar seră flori: „În perioada asta ca să protejăm plantele de efectele prea puternice mai punem și plante de umbrire care ne ajută foarte mult în menținerea lor, a frumuseții lor.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si