Culoarea este un factor important si ne influenteaza foarte mult decizia de a manca sau nu un anumit aliment, sustin cercetatorii, potrivit Daily Mail.
Studiul, realizat in Trieste, Italia, a fost publicat in jurnalul Scientific Reports. Autorii cercetarii sustin ca vederea este simtul care ne ghideaza in legatura cu alegerile alimentare pe care le facem.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro
Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro
In alimentele naturale, culoarea este si un bun indicator caloric. „Cu cat alimentul este mai rosu, cu atat e mai hranitor, in timp ce alimentele verzi sunt mai slabe in calorii”.
Se pare ca atunci cand vine vorba despre mancarea procesata, creierul nostru nu functioneaza in acest fel.