Competiția feminină de la Wimbledon s-a încheiat cu victoria jucătoarei de la Antipozi, Ashleigh Barty, iar în fruntea ierarhiei WTA s-au petrecut schimbări importante. Astfel, după câștigarea primului său trofeu la Wimbledon, Ashleigh Barty și-a consolidat prima poziție în clasamentul WTA. De asemenea, la masculin, cel care a iesșit învingător a fost liderul mondial Novak Djokovic care l-a învins pe italianul Matteo Berrettini în finală, scor 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3. 

Cădere bruscă pentru Simona Halep

Simona Halep, marea absentă a turneului de Grand Slam de pe iarba londoneză, a suferit o cădere de șase locuri, ajungând pe locul nouă, în timp ce finalista de la All England Club, Karolina Pliskova, a bifat cea mai importantă urcare, de șase poziții, până pe șapte.

Japoneza Naomi Osaka este în continuare pe poziția a doua, iar podiumul este încheiat de Aryna Sabalenka, semifinalistă la Wimbledon. Simona Halep nu și-a putut apăra titlul la Londra și implicit cele 2.000 de puncte în clasamentul WTA, astfel se află la un pas de ieșirea din top 10.

Citeste si: Sorana Cîrstea a spus adevărul. De ce nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Deocamdată, Simona Halep rămâne jucătoarea în activitate cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 WTA, 371, ocupând poziția a opta în ierarhia all-time, alături de nume uriașe precum Martina Navratilova sau Chris Evert.

Top 10 WTA, după turneul de Grand Slam de la Wimbledon

  1. Ashleigh Barty- 9635 puncte
  2. Naomi Osaka- 7336
  3. Aryna Sabalenka- 6965 (+1)
  4. Sofia Kenin- 5640 (+2)
  5. Bianca Andreescu- 5331 (+2)
  6. Elina Svitolina- 5125 (-1)
  7. Karolina Pliskova- 4975 (+6)
  8. Iga Swiatek- 4695 (+1)
  9. Simona Halep- 4330 (-6)
  10. Garbine Muguruza- 4165 (+2)

Citeste si: Câți sportivi români vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Când se întparce pe teren Simona Halep?[Sursa foto: PixaBay]

Când va reveni Simona Halep pe teren

Simona Halep a fost nevoită să renunțe la cele mai importante obiective ale sezonului (Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice), după abandonul de la Roma cauzat de o accidentare la gambă. După finala de la All England Club, antrenorul Darren Cahill a anunțat când va reveni românca pe teren.

"Am primit un mesaj de la Simona chiar după finală, urmărește tenis din nou, ceea ce este foarte bine. Speră că va juca în curând, a avut o vacanță de două săptămâni, este în Italia. Va reveni la antrenamente săptămânile următoare, sperăm să fie în regulă pentru Cincinnati", a spus Cahill, pentru Eurosport.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si