Incidentul a fost provocat de ploile abundente din ultima perioadă a anului, infiltrate în stânca de travertin, incident similar cu cel de anul trecut de la cascada Bigăr.

,,Pare că este o situaţie ca la Bigăr. Apa erodează travertinul”, a precizt, luni, pentru ebihoreanul.ro, Horia Carţiş, coordonatorul Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate Bihor.

Situație similară cu Bigăr. O bucată de stâncă s-a prăbuşit lângă cascada Vadu Crişului: ,,Apa erodează travertinul”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu responsabilii pentru gestionarea pandemiei

Incidentul este similarr cu cekl de la cascada Bigăr

Până în prezent, frumoasa cascadă din Bihor, care a devenit faimoasă tocmai după prăbuşirea celei din Caraş-Severin, nu a fost afectată. Nimeni nu poate garanta însă că soarta ei nu va fi similară cascadei Bigăr, tocmai pentru că este înconjurată de travertin, o rocă poroasă de calcar.

Situație similară cu Bigăr. O bucată de stâncă s-a prăbuşit lângă cascada Vadu Crişului: ,,Apa erodează travertinul”

Citeste si: Doi români aflați sub influența băuturilor alcoolice, au fost prinși fără permis, împingând un autoturism care rămăsese fără carburant pe o autostradă din Germania

Pentru a se asigura că prăbuşirea s-a petrecut din cauze naturale, o echipă ANANP va merge în zonă.

Citeste si: Un francez s-a îmbogățit peste noapte după ce a pariat 2 euro într-un casino. Cu ce sumă s-a întors bărbatul acasă?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si