Slănină fiartă în zeamă de varză. O rețetă veche românească

Slănina de porc fiartă în zeamă de varză este un deliciu culinar tradițional, o mâncare de porc deosebită de care nu mulți au avut ocazia să se bucure de gustul ei.

Când auzi de slănină că este "fiartă în zeama de varză", mulți au impulsul de a spune Nu, ce este asta?!

Dar cei care încearcă să treacă peste prima impresie și își fac curaj pentru această rețetă vor avea parte de o surpriză plăcută, spun specialiștii în bucate românești.

Citeste si: Slănină de porc. Cum ne afectează sănătatea acest preparat tradițional

Slănina se pune la fiert în zeama de varză la care se adaugă doi căței de usturoi tăiați feliuțe, foile de dafin, piperul și sarea.

Slănină fiartă în zeamă de varză- mod de preparare

Ingrediente:

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

o bucată de 300-400 g slănină
un litru zeamă de varză
2 foi dafin
piper boabe
sare
7 căței de usturoi

Citeste si: Lebăr ca la bunica- Reţeta de casă 100% românească pentru masa Crăciun

Mod de preparare

Pentru această specialitate tradițională, slănina se pune la fiert în zeama de varză la care se adaugă doi căței de usturoi tăiați feliuțe, foile de dafin, piperul și sarea.

În funcție de fragezimea slăninuței, ea poate fierbe într-un interval între 20- 45 de minute sau trebuie ținută mai mult.

Odată fiartă, se presară pe deasupra un strat de usturoi pisat și se lasă așa 15 minute (un fel de marnada), după care să înlătura, potrivit femina.ro.

După gust se poate afuma.

Merge de minune cu un păhărel de palincă sau țuică fiartă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si