Slănină fiartă în zeamă de varză. O rețetă veche românească
Slănina fiartă în zeamă de varză pare o curiozitate culinară, dar este o rețetă veche românească care te va face să îți lase gura apă.
Slănina de porc fiartă în zeamă de varză este un deliciu culinar tradițional, o mâncare de porc deosebită de care nu mulți au avut ocazia să se bucure de gustul ei.
Când auzi de slănină că este "fiartă în zeama de varză", mulți au impulsul de a spune Nu, ce este asta?!
Citeste si: Slănină de porc. Cum ne afectează sănătatea acest preparat tradițional
Ingrediente:
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
o bucată de 300-400 g slănină
un litru zeamă de varză
2 foi dafin
piper boabe
sare
7 căței de usturoi
Citeste si: Lebăr ca la bunica- Reţeta de casă 100% românească pentru masa Crăciun
Mod de preparare
Pentru această specialitate tradițională, slănina se pune la fiert în zeama de varză la care se adaugă doi căței de usturoi tăiați feliuțe, foile de dafin, piperul și sarea.
În funcție de fragezimea slăninuței, ea poate fierbe într-un interval între 20- 45 de minute sau trebuie ținută mai mult.
Odată fiartă, se presară pe deasupra un strat de usturoi pisat și se lasă așa 15 minute (un fel de marnada), după care să înlătura, potrivit femina.ro.
După gust se poate afuma.Merge de minune cu un păhărel de palincă sau țuică fiartă.