Amendată iniţial după ce parcase pe locurile destinate persoanelor cu handicap, şoferiţa din Cluj a obţinut anularea sancţiunii. Avocaţii ei au reuşit să-l convingă pe judecător că femeia nu a încălcat în realitate legea, potrivit ClujJust.ro.

Citeste si: Cum poți verifica în 2022 dacă ai RCA și rovinieta valide

Ce motiv a invocat șoferița în instanță

Șoferița din Cluj a contestat amenda, astfel că s-a ajuns la proces. Aici, femeia a avut câştig de cauză, după ce avocaţii ei au reuşit să demonstreze că locurile parcare nu erau marcate corect, mai exact marcajele rutiere erau deja şterse şi foarte greu vizibile.

„Petenta, având ocazia să dovedească o stare de fapt diferită celei menţionate în procesul verbal de contravenţie, deoarece instanţa a încuviinţat proba cu planşele foto, petenta a răsturnat prezumţia de legalitate de care se bucură procesul verbal. Astfel, din conţinutul celor depuse la dosare de chiar intimata se observă că marcajele rutiere sunt deteriorate şi greu vizibile. Se poate, deci trage concluzia că petenta, fără a vedea nici un indicator rutier care să limiteze parcarea, a efectuat această manevră pe un carosabil ale cărui marcaje erau deteriorate”, se precizează în motivarea instanţei.

Femeia își va primi toți banii înapoi

Astfel, instanţa a anulat sancţiunile, iar femeia ar trebui să îşi primească înapoi banii plătiţi pe amendă şi pentru recuperarea maşinii ridicate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Modificări aduse în 2020 legii pentru protecția și promovarea drepturilor pentru persoanele cu handicap au mărit considerabil amenzile pentru cei care ocupă locurile de parcare marcate ca fiind destinate persoanelor cu dizabilități.

Legea nr. 145/2020, ale cărei prevederi se aplică de sâmbătă, stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv, scrie  HotNews.ro.

Până anul trecut, Legea nr. 448/2006 prevedea că o astfel de faptă se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei și cu ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si