Larisa Rațiu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Vinurile albe sunt potrivite pentru preparatele pe bază de pește sau carne”

„Alături de mine este Sabina Stroe, cea care ne va spune mai multe detalii despre cum putem să alegem dintre sortimentele de vin. Ce soiuri de vin ai pregătit?”

Sabina Stroe-Bibescu, somelier:  „Am pregătit pentru o degustare completă.

Astfel că, vom începe cu un Prosecco. Ca și soi de struguri avem strugurii glera. Este un prosecco produs în Italia, la o renumită firmă producătoare de vinuri spumante. Am propus un vin de la crama noastră. Este unul dintre toate soiurile de struguri albi pe care noi îl avem în podgorie. Avem Fetească Regală, Muscat Ottonel. Pentru partea de roze am pregătit un soi de strugure pur românesc, este vorba de Feteasca Neagră, care în Dealul Mare se dezvoltă într-un mod foarte armonios. Pentru vinul roșu am optat pentru un Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum putem să ne dăm seama că avem un vin bun?”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Sabina Stroe-Bibescu, somelier: „Ceea ce recomand tuturor este să caute foarte mult vinul care este pe placul lor, nu există neapărat niște reguli scrise în acest sens. Depinde foarte mult, iar eu tot timpul sfătuiesc să ne ghidăm după ceea ce căutăm.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Dar contează ce servim la masă atunci când alegem vinul?”

Sabina Stroe-Bibescu, somelier: „Contează întotdeauna ce servim la masă, pentru că atunci când întreaga experiență nu este potrivită putem să nu ne bucurăm nici de gustul vinului, și nici de gustul mâncării. De aceea, este bine să urmăm recomandările somelierilor. Vinurișe albe, vinurile roze sunt foarte potrivite pentru preparatele pe bază de pește sau carne mai slabă.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si