Sos pesto. Cum se prepară corect? Recomandările marilor bucătari
În bucătăria europeană, sosul Pesto este foarte apreciat. Acesta este originar din Italia, o țară cu cele mai cunoscute gastronomii din lume. Iată cum se prepară sosul Pesto în mod corect!
Sosul pesto este un sos italienesc, însă a fost preluat și de alte țări. Acesta poate fi servit alături de paste, cartofi sau pui. Iată cum se pregătește sosul pesto, dar și ce rețete poți încerca!
INGREDIENTE
200 g busuioc proaspăt
5 căţei de usturoi
150 g parmezan
100 g muguri de pin/ alune sau migdale
75 ml ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Se pun mugurii de pin/alunele/migdalele la prăjit într-o tigaie.
După ce s-au prăjit, se toacă mărunt și se amestecă cu usturoiul.
Se adaugă frunzele de busuioc și parmezanul și se amestecă bine.
Uleiul de măsline se adaugă în fir subțire, mixând. Se pune sare şi piper, după gust (este posibil să nu fie nevoie de multă sare, parmezanul fiind deja foarte sărat).
Toate ingredientele se omogenizează bine cu blenderul sau într-un mojar cu pistil. A doua variantă este preferată de italieni, întrucât oferă o aromă și o textură pe care mixerul nu le poate reda.
Se servește proaspăt, în maxim trei zile de când a fost preparat, sau se poate congela, pentru a putea fi folosit ulterior fără să își piardă din aromă.
Rețetă de paste cu sos pesto
Ingrediente
O jumătate de cățel de usturoi
Sare
Ulei de măsline
Un sfert din sucul unei lămâi
Un sfert de suc lime
O mână de muguri de pin
O mână de parmezan ras
O mână de frunze de busuioc
Mod de preparare
Dacă ai pregătit sosul pesto, nu îți mai rămâne decât să fierbi pastele, conform indicațiilor de pe pachet. Acestea pot fi de orice tip, însă sunt recomandate spaghetele sau farfalle, pastele în formă de fundiță.
Mod de preparare al puiului la cuptor cu sos pesto
Taie fiecare bucată de piept de pui în jumătate, astfel încât să obții patru felii. Pune-le într-o tavă și unge-le cu sos pesto, după care așează feliile de roșii și mozzarella, pe care vei presăra sarea, piperul și condimentele.
Pune puiul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute și bucură-te de o masă copioasă! Puiul la cuptor cu sos pesto se poate servi și cu salată, orez sau paste.