În timp ce turiștii din Barcelona riscă să fie alungați de localnici cu pistoale cu apă, cei din orașul spaniol Calpe, de pe coasta mediteraneană a Spaniei, se confruntă cu o altă amenințare: o amendă uriașă pentru că și-au rezervat spațiu pe plajă.

Citește și: Câți bani trebuie să scoată din buzunar turiștii care vor să se relaxeze pe litoralul românesc. Prețul unui sejur all-inclusive

Consiliul local din Calpe le-a reamintit turiștilor, într-un comunicat de presă, că, în temeiul Ordonanței Municipale de Utilizare și Gestionare a Litoralului, le este interzis să instaleze pe plajă articole precum scaune, hamace și umbrele înainte de ora 9 dimineața.

Motivul: pentru a nu împiedica curățarea plajelor de către angajații municipalității.

Ce amenzi riscă turiștii străini în stațiunea Calpe

Vizitatorii care nu respectă această regulă se confruntă cu intervenția de urgență a autorităților locale, lucrurile lor fiind îndepărtate și tuștii primind amenzi de 250 de euro.

Scaunele, hamacele și umbrelele care sunt lăsate nesupravegheate mai mult de trei ore în timpul zilei pot fi îndepărtate, a spus consiliul local din Calpe.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp- wowbiz.ro

Citeste si: Cartea de Identitate a Vehiculului s-a schimbat. Când trebuie șoferii să o înlocuiască pe cea veche- antena3.ro

Ce amenzi riscă turiștii străini în stațiunea Calpe

Ce amenzi riscă turiștii străini în stațiunea Calpe

[Sursa foto: Instagram]

Primarul localității spaniole a precizat că primește reclamații de câțiva ani în legătură cu oamenii care își rezervă spațiu pe plajă.

Este vorba despre vizitatorii care sosesc la primele ore ale dimineții pentru vedea că plaja este deja marcată cu bunuri, dar fără urmă de proprietari.

Problema celor care merg pe plajă este, de asemenea, o problemă zilnică în zona fierbinte de vacanță din apropiere Benidorm, potrivit site-ului local de știri Información.

În ultimele luni, a existat o mișcare de respingere tot mai mare împotriva turiştilor din Spania şi insulele sale, potrivit CNN.

Luna trecută, guvernul de la Barcelona – unde mii de oameni au protestat împotriva turismului de masă – a anunțat că va interzice turiștilor închirieri de apartamente până în 2028, deoarece încearcă să limiteze creșterea costurilor locuințelor și să facă orașul respirabil pentru locuitori.

Au existat și alte represiuni asupra locațiilor de petrecere și a băuturilor publice pe insulele Ibiza și Mallorca.

Localnicii din Insulele Canare au protestat împotriva turismului excesiv, dând vina pe vizitatori pentru că i-au scos din case și au adus daune mediului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si