Subiecte Română BAC 2022 sesiunea de toamnă. A doua sesiune a examenului național de Bacalaureat a început marți, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

UPDATE ora 15:00. Subiectele și baremul la BAC 2022 sesiunea de toamnă/ august- septembrie sunt disponibile pe subiecte.edu.ro/2022/bacalaureat/Subiecte_si_bareme/

UPDATE ore 12:00. Printre subiectele pe care elevii le-au primit la Română BAC 2022 sesiunea de toamnă se numără: poezia lui Mihai Eminescu, un text argumentativ privind anumite evenimente din viața elevilor.

Subiectele la Română BAC 2022, sesiunea de toamnă- profil real

„A picat poezia lui Mihai Eminescu și am scris despre Luceafărul. La alt subiect am avut un text argumentativ în care să spunem dacă anumite evenimente din viața noastră ne dau anumite idei. A fost totul ok, cred că voi trece cu brio”, a declarat o absolventă pentru ziarulunirea.ro.

La subiectul al III-lea, elevii au avut de realizat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, care aparține marelui poet Mihai Eminescu.

Subiecte Română BAC 2022 sesiunea de toamnă. Cum poți verifica baremul de corectare?

Probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat încep de la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli va fi permis până la ora 8:30.

Astăzi, 16 august are loc  proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, pe 17 august, urmează ca absolvenții să susțină examenul la proba obligatorie, matematică sau istorie.

Iar pe 18 și pe 19 august se vor susține celelalte două examene la probele scrise, la proba la alegere a profilului și specializării și la Limba și literatura maternă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Citeste si: Edu.ro Subiecte BAC 2022 Română: Ce au primit elevii în sesiunea de toamnă? Barem de corectare

Subiecte Română BAC 2022 sesiunea de toamnă. Baremul de corectare, pe EDU.ro

Subiecte Română BAC 2022 sesiunea de toamnă. Baremul de corectare, pe EDU.ro

Timpul alocat pentru realizarea unei probe scrise este de 3 ore, din momentul în care se va încheia distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat. 

Subiectele la Limba Română de la BAC 2022, sesiunea de toamnă, vor fi afișate după încheierea examenului pe platforma bacalaureat.edu.ro/2022.  Știrilekanald.ro vă va transmite subiectele de la BAC 2022 sesiunea august- septembrie, în timp real.

Baremul de corectare de la proba scrisă la Limba Română BAC 2022, sesiunea de toamnă va fi publicat după ora 15:00. Așadar, elevii pot verifica baremul de corectare accesând link-ul bacalaureat.edu.ro/2022.

Primele rezultate se vor afișa în format anonimizat, în data de 31 august. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00- 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic.

Citeste si: BAC 2022 toamnă: Modele de subiecte pentru toate materiile

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1- 2 septembrie), vor fi publicate în data de 3 septembrie.

Ce reguli trebuie să respecte elevii la BAC 2022?

Candidaţilor înscriși la examenul de bacalaureat le este interzis să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, conform ordinului de ministru 5.151/2021. Ei au obligaţia de a lăsa lucrurile în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Totodată, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, potrivit ordinului 5151/2021.

Citeste si: Subiecte Română BAC 2022 sesiunea august- septembrie. Consultă online subiectele și baremul la Bacalaureat 2022 toamnă

Subiecte Română BAC 2022 sesiunea de toamnă. Baremul de corectare, pe EDU.ro

Subiecte Română BAC 2022 sesiunea de toamnă. Baremul de corectare, pe EDU.ro

În plus, nu este permisă folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se folosește numai hârtia distribuită candidaților de către asistenți.

Persoanele care vor încălca aceste reguli vor fi eliminate din examen și nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, fără a se lua în calcul sesiunea specială, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu.

Conform Ministerului Educației, probele scrise de la BAC 2022 se vor desfășura în 138 de centre de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere de supraveghere video și audio.

Calendar Bacalaureatului- Sesiunea de toamnă 2022

  • 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 16 august 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
  • 19 august 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Citeste si: Subiecte Istorie BAC 2022 toamnă: Ce ar putea primi elevii în sesiunea august- septembrie a examenului de Bacalaureat?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si