Supă cremă de dovlecei. Ingredientul care îi dă toată savoarea. Iată cum să prepari o supă cremă de dovlecei după o reţetă foarte simplă. Este delicioasă servită deasupra cu crutoane aromate cu năut şi paprica.

Supă cremă de dovlecei- Ingrediente 

  • 3-4 dovlecei de mărime potrivită
  •  2 cepe
  •  2 morcovi
  •  1 ţelină mică
  •  1 rădăcină de pătrunjel
  •  2-3 roşii
  •  sare
  •  25 g unt
  •  1 legătura pătrunjel
  •  smântână
  •  1 ou

Citeste si: Dovlecei pe grătar. O rețetă delicioasă! Trei idei de sosuri făcute în casă

Supă cremă de dovlecei- Mod de preparare 

Mai întâi, se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi se pun într-o oală de 3 litri. Se pun la fiert la început morcovii, ceapa, ţelina şi pătrunjelul cu sare şi se lasă să fiarbă 30 de minute.

După care, puteți curăţă de coajă dovleceii, îi tăiați rondele şi îi puneți la fiert peste celelalte legume. Se mai lasă la fiert aproape 20 de minute şi se strecoară, se aruncă ceapa, iar celelalte legume şi roşiile decojite se zdrobesc cu blenderul până capătă consistenţa unei paste.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Castraveți murați de vară. Câte zile trebuie să îi ții la soare. Ingredientul secret

Astfel, peste această pastă, puneți untul, sarea şi turnați zeama în care au fiert, așa veți obține o supă cremă delicioasă de dovlecei care se mai lasă să fiarbă 5 minute la foc potrivit.

Mai puteţi să adăugaţi smântână şi un ou, bătute bine ca supa să devină şi mai cremoasă. Supa cremă de dovlecei, se serveşte caldă cu pâine prăjită şi pătrunjel verde.

Citeste si: Supă cremă de roșii. O rețetă delicioasă și ușoară de vară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si