Supă cremă de roșii. O rețetă delicioasă și ușoară de vară
Supă cremă de roșii. Supa cremă de roșii este un preparat foarte ușor de preparat, dar și foarte delicios. Iată cea mai ușoară rețetă de supă cremă de roșii!
Supă cremă de roșii. Pe lângă faptul că este o rețetă gustoasă, aceasta are și multe beneficii pentru sănătatea noastră!
Supa cremă de roșii este un preparat rapid și foarte delicios. Este ideal ca aperitiv la prânz sau fel principal seara, în cazul în care sunteți la dietă. Poate fi servit cu parmezan și busuioc. Iată rețeta pas cu pas!
Rețetă supă cremă de roșii:
1. Toate legumele şi zarzavaturile se curăţă şi se spală, se taie în jumătăţi şi se pun în oala de supă. Este nevoie de un vas de aproximativ 4 l, deoarece zeama trebuie să scadă la jumătate în timpul fierberii. Se pun toate legumele la fiert și se adaugă sarea şi uleiul, iar oala se acoperă cu un capac.
Citeste si: Dieta eficienta de slabit! Este cea mai puternica metoda de a da jos kilogramele
2. În timp ce fierb legumele, se pregătesc roşiile, ingredientul principal pentru supa cremă de roșii.
Se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu mixerul ori se dau prin răzătoare.3. Se verifică cu o furculiţă dacă s-au fiert toate legumele, iar dacă s-au fiert se scot din zeama în care au fiert pentru a se zdrobi cu blenderul până capătă consistenţa unui piure foarte fin. Piureul de legume se amestecă cu zeama şi se formează supa cremă de roșii.
4. Se adugă şi sucul de roşii şi se pune totul la fiert să mai dea în câteva clocote.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta de supă cremă de roșii este gata. Se potriveşte cu sare după gust şi se serveşte cu crutoane de pâine, smântână şi pătrunjel. De asemenea, pentru un plus de gust, poți adăuga parmezan ras în supa cremă sau câteva fire de busuioc proaspăt.
Fiecare bol de supă de roșii beneficiază de mai multe substanțe nutritive care sunt extrem de benefice pentru sănătate. Conține vitamina E, A, C, K, minerale esențiale și antioxidanți care pot ține sănătoși și în formă. Beneficiile pentru sănătate ale supă de roșii includ:
Nivelurile ridicate de vitamina C în supa de roșii asigură protecție arterială. Aceasta întărește inima și protejează de boli, cum ar fi blocarea arterelor și accident vascular cerebral.
Citeste si: Adevărul despre fructele goji. Ce efecte au asupra sănătății noastre?
Reduce depunerea de grăsimi în vasele de sânge, reducerea colesterolului rău. Supa de tomate previne, de asemenea, aglomerări ale celulelor de trombocite în sânge.
Supa de roșii este o sursă excelentă de vitamina A și C. Vitamina A este necesară pentru dezvoltarea țesutului. Aceasta activează genele celulelor nou-născuți, ajutând să crească la un țesut matur.
Un bol de supă de roșii oferă 16% din valoarea zilnică recomandată de vitamina A. Vitamina C este necesară pentru a menține tendoanele sănătoase și ligamente. Supa de tomate este de 20% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C. Un bol plin de supă de roșii pe zi poate ajuta cu siguranță pentru a menține corpul sănătos!
Supa de roșii poate fi foarte benefică pentru cei care sunt la o dieta de pierdere în greutate. Este bogată in apa si fibre care te ajută pentru mai mult timp.
Supa de rosii poate fi un excelent plus față de dieta pacientului cu diabet zaharat. Aceasta conține crom, un mineral care ajută la reglarea zahărului din sânge.
Citeste si: Meniu de post pentru o săptămână: Ce să mănânci în fiecare zi?
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro