Scenele sunt parcă desprinse din filme, după ce sute de ciori au acaparat plopii de pe marginea Drumului European E58, în Baia Mare. Localnicii, dar și conducerea Aeroportului Internațional Maramureș sunt în culmea disperării, mai ales că păsările pot distruge recoltele din această primăvară.

Sute de ciori și-au făcut cuiburi în plopii de la intrare în Baia Mare

Sunt mai puțin de 5 kilometri între cuiburile de ciori și Aeroportul Internațional Maramureș. Coloniile de ciori i-au adus la disperare pe localnici, dar și pe oamenii legii,

care așteaptă acum o soluție legală în acest sens.

Citește și: EXCLUSIV: Dificultățile cu care se confruntă fermierii români: ”Fermierul român nu are niciun avantaj, el e un fel de jucător de care își bat joc decidenții politici”

Reprezentanții aeroportului au făcut deja sesizări la primăriile din zonele apropiate, după ce numărul plângerilor venite din partea piloților a crescut.

Citește și: VIDEO- Prețurile mari din supermarketuri îi obligă pe români să se aprovizioneze direct de la fermieri

Păsările pot reprezenta un adevărat pericol pentru siguranța aeronavelor, deoarece, în urma impactului, pot provoca daune semnificative.

Ciorile din Baia Mare- dușmanii recoltelor agricultorilor

Agricultura din Baia Mare este și ea în pericol din cauza numărului mare de ciori care se află în zonă. Localnicii sunt neliniștiți din cauză că păsările vor distruge culturile din această primăvară.

Citește și: VIDEO- Prețul cepei a explodat! A crescut cu 300% din 2019 până în prezent

Cu toate că autoritățile au sesizat această problemă la Ministerul Mediului, până acum, nu s-a impus nicio reglementare.

Citește și: VIDEO- Producătorii așteaptă recoltele de cartofi

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În urma ultimului recensământ, în zonă sunt peste 450 de cuiburi de ciori.

Citește și: VIDEO- Senatorul PSD, Lucian Trufin vrea ca prețurile să fie micșorate: „Am solicitat ministrului Agriculturii și ministrului Finanțelor să invite marii retaileri la masa dialogului, cu propunerea ca produsele agroalimentare să se vândă la cele mai mici

Unica fabrică românească de ciocolată, Galactic, din Baia Mare, și-a cerut insolvența

Galactic este singura fabrică românească de ciocolată, cu sediul la Baia Mare, deschisă cu 25 de ani în urmă. Reprezentanții au decis să-și ceară insolvența, din cauza situației dificile din ultimii ani.

Singura fabrică românească de ciocolată de la Baia Mare, Galactic, și-a cerut insolvența din cauza situației dificile din ultimii ani.

Fabrica de ciocolată, Galactic, a fost deschisă acum 25 de ani În trecut, fabrica producea două mii de tone de ciocolată pe an. În același timp, fabrica producea peste 80 de sortimente de ciocolată, printre care și Galatic, aromă medaliată.

Citește și:  VIDEO- Alimentele care sunt aproape de termenul de expirare au devenit tot mai căutate

Conform Adevărul, „Marca de Aur” la Salonul Național al Dulciurilor patronat de Uniunea Generală a Industriașilor din România, Spria- cu o rețetă care include ingrediente locale: nucă, mac, miere, alune de pădure, Real Chocolate, pralinele Silvoriu, care se regăseau pe rafturile magazinelor din țară.

Citește și:  EXCLUSIV: Buchetele din ciocolată și florile criogenate, tendințele lunii martie/ ”Buchetele comestibile sunt frumoase, haioase și speciale”

Citeste si:  Raed Arafat nu consideră că a greșit la Colectiv. Cum se apără secretarul de stat al MAI în fața acuzațiilor primite: „Dacă noi nu voiam să îi ducem, rămâneau acasă''- kanald.ro

Citeste si:  Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Cu toate acestea, producătorii au recunosc că ultimii ani au reprezentat o perioadă dificilă, însă, administratorul își dorește să salveze afacerea.

Citește și:  Alertă alimentară în țara noastră. Chipsuri- retrase de la raft

Administratorul firmei vrea să salveze afacerea

Liviu Fagi a declarat pentru 2M News  că: „  Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri- noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară- care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități ș.a.m.d.”.

Citește și:  Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților, bombe de E-uri/ Anunțul specialiștilor

El a învățat tainele ciocolatei în Marea Britanie, de unde a cumpărat prima rețetă. Pas cu pas a creat diferite produse originale, având peste 300 de rețete proprii în producție.

Citește și:  TOP 3 tipuri de alimente delicioase și sănătoase cu care te poți răsfăța în pauzele tale de relaxare!

Adiministratorul fabricii a declarat pentru www.fabricatinromania.ro. că:  „Absolut toate rețetele îmi aparțin. Sunt făcute în laboratoare proprii, implementate, înregistrate la OSIM ca și drepturi de autor de către mine, tot ce există în acest moment pe piață este marcă înregistrată”.

Citește și:  Cadourile de Ziua Îndrăgostiților, un real pericol. ANPC: „Produsele originale nu se vând cu sacoșa”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si