În urma acestei inaugurări, orașul Chengdu a devenit oficial cel de-al treilea oraş din China cu două aeroporturi internaţionale, alături de Shanghai şi Beijing. Costurile totale pentru construirea aeroportului s-au ridicat la peste 10 miliarde de dolari, prima parte a acestuia putând găzdui anual până la 60 de milioane de pasageri, conform informațiilor oferite de CNN.

Cum arată noul Aeroport Internațional din China

Noul Aeroport Internațional Chengdu din China are trei piste şi două terminale, care acoperă o suprafaţă totală de peste 700.000

de metri pătraţi au fost puse în funcţiune, duminica trecută. Zborurile de pe aeroportul Chengdu Toanfu fac în principal legătura cu zonele aflate în partea de sud-vest a ţării. Presa chineză a transmis că aeroportul se află în continuu proces de expansiune, urmând ca terminalele să acopere 1.4 milioane de metri pătraţi. În final, peste 120 de milioane de pasageri vor putea tranzita anual noul aeroport la final.

Citeste si: Băile Telega din Prahova- din stațiunea cândva renumită pentru tratamentele cu apă sărată și nămol, la ruină

Provincia Sichuan nu este renumită doar pentru urşii Panda, ci și pentru mâncărurile picante şi peisajele fabuloase, făcând oraşul una dintre cele mai populare destinaţii turistice din China, atât pentru turiştii chinezi, cât şi pentru cei străini. Pentru moment însă, doar cetăţenii țării se pot bucura de aceste beneficii, China rămânând închisă pentru majoritatea călătoriilor internaţionale, din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Aeroportul din Chengdu[Sursa foto: wikipedia.org]

Deschiderea aeroportului benefică pentru dezvoltarea economiei

Noul aeroport din Chengdu era necesar pentru a permite creşterea rapidă a economiei. China şi-a revenit complet după pandemie şi va continua să se ridice într-un mod alert. Având în vedere dimensiunea oraşului şi locaţia sa centrală în China, Chengdu este foarte bine poziţionat pentru a beneficia de această dezvoltare”, a spus analistul de aviaţie Brendan Sobie.

Citeste si: Mașinile zburătoare "vor fi o realitate până în 2030". Primul zbor între două orașe a fost deja făcut (VIDEO)

Vești bune: Traficul aerian este în creștere

Anul 2021 se pare că este unul bun, începem să ne revenim după pandemia de coronavirus. Astfel, potrivit celor mai recente cifre ale Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), traficul intern al Chinei a crescut cu 6,8% în aprilie 2021, comparativ cu aprilie 2019. Aeroportul internațional Baiyun din sudul metropolei Guangzhou a învins Hartsfield-Jackson din Atlanta, devenind cel mai aglomerat aeroport din 2020.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si