E plin de pepeni stricati pe campurile de la Sageata. Taranii care au muncit la ei cu lunile nu mai au cumparatori. Oferta a fost, anul aceasta, mai mare decat cererea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Durerea cea mare a producatorilor este ca, dupa ce au trudit o vara intreaga,  au vandut pepenii dulci si mari pe nimic. Samsarii vin cu dubele din toata tara si le râd în nas producatorilor, la negocieri. Profita de situatie si storc cât de mult pot din pret.


Oamenii din sat se plang ca statul iroseste banii, subventionand faza de productie, dar ignora faza desfacerii. Nu exista depozite in care pepenii de pe camp sa fie pastrati pana ajung la vanzare, iar de export nici nu incape discutie. In pietele din tara, kilogramul de pepene se vinde anul acesta cu 50 de bani.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si