Close sidebar
Close sidebar

Tehnologia a luat cu asalt Israelul. Un lanț de restaurante a vândut burgeri preparați de un robot

Lanţul de restaurante fast food israelian BBB a scos la vânzare în ultimele zile un burger vegetal gătit de un robot care adaptează prepararea şi compoziţia la exigenţele clienţilor, potrivit AFP.

Alexandra Costea,

Tehnologia a luat cu asalt Israelul. Un lanț de restaurante a vândut burgeri preparați de un robot

[Sursa foto: borbtimes.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

,,Este pentru prima dată când o maşină fabrică automat un hamburger personalizat", a precizat marţi pentru AFP Racheli Vizman, CEO-ul SavorEat, start-up-ul israelian specializat în producţia de alternative la carne aflat la originea conceptului.

Oricine poate alege cantitatea de proteine vegetale sau de grăsime din steak-ul său, precum şi mărimea sau modul de gătire prin intermediul unei aplicaţii, a adăugat ea.

,,Robotul chef" poate găti simultan trei hamburgeri diferiţi. Aparatul amestecă mai multe ingrediente precum fasole, cartofi şi năut pentru a forma o textură ,,care seamănă cu cea a cărnii adevărate", detaliază Racheli Vizman, care şi-a fondat societatea în 2018 împreună cu doi profesori de la Universitatea ebraică din Ierusalim.

Totul este gătit în câteva minute, asigură aceasta, subliniind că produsul lipsit de proteine animale este kosher, în conformitate cu codul alimentar al iudaismului.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Israelul a autorizat pastila de urgență anti-COVID-19 fabricată de Pfizer

Robotul care gătește este o noutate în Israel

,,Noutatea", conform CEO-ului grupului BBB Ahuva Turgeman, este că clientul selecţionează ingredientele şi robotul realizează hamburgerul fără ca nimeni altcineva să îl atingă, iar apoi acesta este aşezat manual între două bucăţi de pâine.

Curioşii vor putea iniţial să testeze această noutate culinară în restaurantul din oraşul Herzliya, din apropiere de Tel Aviv, la un preţ de circa 60 de şekeli (17 euro), cartofi prăjiţi şi băuturi incluse.

,,Ne dorim să răspundem poftelor vegetarienilor, vegetalienilor şi flexitarienilor, care mănâncă ocazional carne", a mai spus Ahuva Turgeman.

Circa 5% din populaţia israeliană se declară vegană şi piaţa pentru alternative la carne este în plină dezvoltare, potrivit SavorEat.

Racheli Vizman declară că vrea, în viitor, să ofere gospodăriilor capsule care produc hrană, după principiul automatelor de cafea.

Citeste si: Un medic renumit din România face anunțul: „Şi anul acesta sărbătorile trebuie să fie doar în familie. Este partea bună a pandemiei...”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI