Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Terapie prin dans și mișcare

Că dansul e o artă știm deja cu toții, însă unduirea trupului pe ritmuri muzicale ne aduce și numeroase beneficii pentru psihic. Iată cum ne putem relaxa prin dans la finalul unei zile obositoare

Redactia Stirile Kanal D,

Terapie prin dans și mișcare

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O sală de dans din Oradea a fost luată cu asalt de mai multe femei, care au venit să învețe tainele dansului din buric. Nu sunt profesioniste, însă au găsit în mișcările orientale o modalitate de a se relaxa.

Citește și: VIDEO- Dansul sportiv, de la pasiune la profesie

Cursantă: ”Mi-a oferit finețe, postură, mai multă încredere.”

Citeste si: Ce relație era, de fapt, între tânărul care o însoțea și Diana Maria! Mama fetei ucise de urs în Munții Bucegi a dezvăluit adevărul- kanald.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Ne mutăm într-o altă sală de dans, de data asta în Capitală, acolo unde se dansează tango. Un joc al pasiunii, unde cuvântul de ordine este încrederea.

Ionuț Fișcu, profesor de dans: ”Îl consider ca fiind un dialog între două persoane care ies la o cafea, în cazul acesta, discută pe muzică ca un între: minte și corp în același timp.”

Cum ne relaxăm după o zi obositoare

Și psihologii recunosc beneficiile celei de-a cincea arte.

Viorela Grecu, psiholog: ”Este cea mai bună modalitate de a te aduce pe tine aici și acum. Deci dacă ai avut o zi încărcată, o zi în care nu ai mai putut, o zi în care te-ai simțit lipsită de valoare pentru că ai avut conflicte și probleme la muncă, asta este o modalitate excelentă să te descarci.”

Dincolo de beneficiile asupra psihicului, dansul ne ferește de problemele cardiovasculare și poate întări sistemul imunitar.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI