Spaima, deznadejdea si chiar moartea au pus, din nou, stapanire pe Italia! Aseara, doua cutremure majore au dezlantuit haosul in Peninsula. Primul seism a avut loc in zona localitatii Visso, in Provincia Macerata, la o adancime de zece kilometri, la ora 20 si 10 minute, ora Romaniei si a avut o magnitudine de 5.4 grade pe Scara Richter.

Presa italiana scrie ca seismul s-a simtit puternic in orasele Ascolano, Ancona, Fabriano, Pesaro, dar si in Roma si Florenta.

Au urmat replici cu magnitudini de 3 si 3,4 grade.

Doua ore mai tarziu, a urmat al doilea seism, si mai puternic decat primul! Noul seism cu magnitudinea de 5,9 grade pe Scara Richter s-a produs la ora 22 si si 18 minute, ora Romaniei.

Presa din Peninsula scrie ca din cauza panicii, o persoana a facut atac de cord si a murit, in timp ce altele au fost ranite usor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Imagini zduduitoare vin din Peninsula. O televiziune italiana a filmat surparea completa a unei biserici din secolul 15, din orasul Norcia. Scenele sunt de-a dreptul socante!

Priviti cum pica totul! Zidurile bisericii San Salvadore se desprind parca ar fi din carton si devin praf si pulbere. Lacasul de cult s-a transformat intr-un morman de piatra si praf, ca si cum n-ar fi existat.

Biserica era, oricum, destul de subrezita dupa cutremurul din vara.

Mii de persoane au iesit pe strazi, la Roma, din cauza seismului. Sute de persoane aflate in stare de soc au sunat la serviciile de urgenta, cand au vazut cum li se zguduie locuintele si obiectele din casa.

Palatul Farnesina, sediul Ministerului italian de Externe, dar si Palatul regiunii Lazio, ambele aflate in centrul capitalei Italiei, au fost evacuate. Autoritatile locale spuneau aseara ca situaţia cea mai grava este in localitatea Castelsantangelo sul Nera, unde curentul electric este oprit.

Seismele au blocat si drumurile! Un segment al Autostrazii Salaria a fost inchis din cauza riscului de prabusire. In oraselul Visso s-au prabusit mai multe cladiri, iar doua persoane au fost ranite, inclusiv una dupa desprinderea unei parti a tavanului locuintei.

S-au prabusit cladiri si in localitatile Ussita si Preci, precum si in localitatea Amatrice, afectata grav si de cutremurul din 24 august, cand au murit cu 298 de oameni si alte mii de persoane au fost ranite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si